Uimitor! Biserica inchinata Maicii Domnului, la vanzare pe un site imobiliar! Afla la ce pret e estimat lacasul sfant – Cap Limpede

Uimitor! Biserica inchinata Maicii Domnului, la vanzare pe un site imobiliar! Afla la ce pret e estimat lacasul sfant

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

O biserica bizantina datand din secolul al XIII-lea din orasul turc Zeytinbagy, din provincia Bursa, a fost scoasa la vanzare pe site-ul unei agentii imobiliare.

Cunoscuta sub numele de „Panagia Pantovasilissa”, biserica este inchinata Maicii Domnului, scrie ziarul turc Todays Zaman, citat de pravoslavie.ru.

Este considerata a fi prima biserica ai carei pereti au fost decorati cu fresce. Totodata, in aceasta biserica s-au pastrat coloanele aduse din Alexandria.

Potrivit expertilor, arhitectura zidurilor bisericii arata ca ea a fost construita la sfarsitul secolului al XIII-lea. Biserica a functionat pana in anul 1922, lacasul trecand apoi in proprietate privata dupa ce grecii din regiune au emigrat.

Loading...

Agentul imobiliar care a scos biserica la vanzare a stabilit pretul de un milion de dolari, incluzand lacasul de cult nu la categoria „monumente istorice”, ci la categoria „cladiri avand mai mult de 30 de ani de la constructie”.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close