ULTIMA ORA! Iohannis l-a pus premier pe Grindeanu! – Cap Limpede

ULTIMA ORA! Iohannis l-a pus premier pe Grindeanu!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier, arata un comunicat transmis AGERPRES. Sorin Grindeanu are 43 de ani, a absolvit Facultatea de Matematica, Sectia informatica, a fost viceprimar al Timisoarei.
Premierul PSD-ALDE, Sorin Grindeanu, a absolvit in anul 2013 un program postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala in domeniul Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica – Academia Nationala de Informatii.

Informatia apare in cv-ul facut public atunci cand a fost membru al Guvernului, nu si in cel de pe site-ul Camerei Deputatilor, Grindeanu devenind parlamentar la sfarsitul anului 2012.

De altfel, Grindeanu a facut parte din Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI in perioada februarie 2013 – decembrie 2014.

El a mai absolvit in 2012 un curs de perfectionare in securitate, diplomatie si politica externa in cadrul Institutului Diplomatic Roman.

Grindeanu vorbeste engleza si italiana, potrivit cv-ului.

DECLARATIA DE AVERE

Sorin Grindeanu, propunerea PSD- ALDE pentru functia de premier, are, potrivit declaratiei de avere, un teren intravilan in comuna Giroc, judetul Timis, care se intinde pe o suprafata de 503 mp. Terenul a fost cumparat de familia Grindeanu in anul 2005, iar sase ani mai tarziu a achizitionat un alt teren de 270 mp in Timisoara.

Potrivit sursei citate, familia Grindeanu mai are un teren intravilan mostenit de sotia lui Sorin Grindeanu, Mihaela Grindeanu, in anul 2014 si care are o suprafata de doua hectare si 800 mp.

Sorin Grindeanu detine o casa de locuit in localitatea timiseana Giroc, dobandita in 2007, in suprafata de 205 mp, un ATW Linhai din anul 2009, dar nu poseda obiecte sau colectii de arta de peste 5.000 de euro.

In martie 2016, Sorin Grindeanu a vandut un apartament pentru suma de 30.000 de euro si a creditat firma DuoFarm, la care lucreaza sotia sa ca farmacist-diriginte, cu 83.500 de lei si 20.000 de euro. Totodata, familia Grindeanu a primit o donatie, din partea lui Nicolae Grinndeanu, de 10.000 de euro.

Potrivit declaratiei de pe site-ul CJ Timis, Grindeanu are un credit de 44.868 de euro din anul 2007 si care este scandent in 2035.

In ultimul an fiscal, calculat la data depunerii declaratiei de avere, Sorin Grindeanu a obtinut 86.228 lei din salariul de ministru si 7.610 lei din indemnizatia de deputat.

BIOGRAFIE

Sorin Grindeanu este nascut in 5 decembrie 1973, la Caransebes, este absolvent al Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia Informatica (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia informatica.

In 1999 a avut o bursa Tempus pe o perioada de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, in domeniul statistica sociala, iar in 2001 a facut specializari in domeniul : Educatia adultilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

In perioada octombrie 1998 – octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, din noiembrie 2001pana in ianuarie 2004 a fost director la Directia pentru Tineret si Sport Jud. Timis, in urmatorii trei ani a detinut functia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de cateva luni, in 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 pana la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primaria Timisoara.

Este membru PDSR din noiembrie 1996, a detinut mai multe functii in organizatia judeteana de tineret, iar in decembrie 2003 a devenit presedinte executiv al Organizatiei Judetene a PSD Timis, pana in prezent fiind prim-vicepresedinte de filiala, lider al PSD Timisoara, iar duminica a fost desemnat presedinte interimar al PSD Timis.

Loading...

In perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timisoara.

Grindeanu detine impreuna cu sotia un teren intravilan de 500 de metri patrati la Giroc, in judetul Timis, achizitionat in 2005 si unul de 270 de metri patrati in Timisoara, achizitionat in 2011. De asemenea mai detine o casa de 200 de metri patrati in Giroc, construita in 2007, si un apartament de 41 de metri patrati mostenit in 2009.

El a facut parte din Comisia de aparare a Camerei si din cea pentru tehnologia informatiei.

Sorin Grindeanu a avut patru interpelari vizand siguranta zborurilor Carpatair, situatia Clinicii de ginecologie din Timisoara, situatia cinematografului „Studio” din Timisoara si una privind partida de rugby intre RCM Timisoara si Farul Constanta.

A fost deputat din 2012 pana la sfarsitul lunii iunie 2016, cand a devenit presedinte al CJ Timisoara. Grindeanu a activat in cadrul Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI.

Grindeanu a fost ministru al Comunicatiilor si societatii informationale in perioada decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015.

sursa biografiei: mediafax.ro


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close