Un antibiotic folosit la scara larga in Romania provoaca afectiuni cardiace!

In: Sanatate

Un antibiotic folosit la scara larga in Romania prescris mai ales pentru infectiile respiratorii poate provoca moartea.

Cercetatorii danezi vin cu acest avertisment, dupa ce timp de 14 ani au studiat efectul pilulelor care contin Claritromicina. Ei spun ca pastilele cresc cu 76 la suta riscul de a face crize cardiace.


Concluzia danezilor, publicata intr-o revista de specialitate renumita, arata ca substanta activa – Claritromicina – prescrisa frecvent pentru tratamentul amigdalitei si bronsitei, creste riscul unor evenimente cardiace.

Citeste si   Reteta celui mai bun antibiotic natural a iesit la iveala! Ingredientele sunt la indemana ta

Cercetare a vizat aproape 5 milioane de tratamente cu antibiotice administrate, intre 1997 si 2011, unor adulti cu varste intre 40 si 74 de ani. Dintre acestia, 160.000 au primit Claritromicina, restul, alte antibiotice, intre care si Penicilina V.

Comparand cele 285 de decese cardiace inregistrate in timpul acestor tratamente, cercetatorii au aratat faptul ca administrarea de Claritromicina era asociata cu un risc sporit de deces cardiac, de 76%, in raport cu utilizarea de Penicilina V.

Citeste si   O ai in casa si nu stii cat de periculoasa e! O leguma banala te poate ucide

Totusi, acest suprarisc dispare imediat ce tratamentul se incheie. La noi in farmacii, substanta activa Claritromicina se gaseste in 12 produse cu diferite denumiri comerciale, care se dau pe reteta atat copiilor, cat si adultilor. Lunar, numai intr-o farmacie, se vand 50 de cutii de antibiotic de acest fel.

La nivel european nu s-a dat inca nicio alerta, dar in mod clar studiului va intra in atentia Comisiei Agentiei Europene a Medicamentului.

Citeste si   S-a demonstrat! Viitorul poate influenta trecutul! Vezi experimentele care dovedesc asta

Sursa: obiectiv.info

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close