Un neuropsiholog american dezvaluie cum poate fi reprogramat creierul sa fie fericit! Dureaza 30 de secunde!

In: Utile

Un neuropsiholog american invata oamenii sa-si antreneze creierul sa resimta satisfactie si fericire, afirmand ca oamenii pot simti resentimente si furie chiar si dupa 20 de ani. Multe din experientele negative raman in minte, programand creierul sa produca reactii si suferinta.

Pentru ca supravietuirea depindea in antichitate de identificarea imediata a posibilelor amenintari, creierul a dezvoltat obiceiul de a fi mult mai receptiv la stimuli care exprima negativitate si reactioneaza mai putin la experientele pozitive. Plecand de la aceasta teorie, neuropsihologul american Rick Hanson este de parere ca oamenii trebuie sa isi antreneze creierul printr-o serie de exercitii scurte, pentru a experimenta mai multa fericire in fiecare zi. Acesta explica in noua sa carte, „ Hardwiring Happiness“, de ce evolutia a lasat oamenii cu tendinta de a acorda o atentie marita lucrurilor negative, mai degraba decat celor pozitive, scrie inc.com.

Citeste si   Cele mai puternice emotii la care suntem supusi! Sunt de 240 de ori mai puternice decat rusinea! Vezi cat dureaza fericirea

De-a lungul timpului acumulam o lista lunga de experiente dureroase, care par vii si semnificative, in timp ce avem tendinta de a uita intamplarile placute. Hanson citeaza in cartea sa studii care arata ca oamenii pastreaza in amintire interactiuni pozitive si negative intr-un raport de 1:5. Cu alte cuvinte, veti fi afectat de cinci ori mai mult daca seful va critica, decat daca el nu va lauda.

Mai mult decat atat, cercetarile au relevat faptul ca unele interactiuni negative pot ruina complet o relatie, fie ca vorbim de locul de munca sau oriunde altundeva. Oamenii se programeaza sa fie afectati ani la rand, chiar daca nu mai interactioneaza cu persoana care le-a provocat suparare, mai degraba decat sa fie multumiti de sine si de noile experiente oferite de viata. Creierul este ocupat sa acumuleze si sa pastreze ganduri negative, experiente si griji, in loc sa-si imbogateasca arsenalul de pozitivitate.

Citeste si   Concluziile unui neurochirurg aflat in pragul pensionarii, dupa 40 de ani de operatii: "Am invatat mult mai mult despre cat de supus greselii sunt, decat despre cum functioneaza cu adevarat creierul"!

Din fericire, creierul este flexibil, motiv pentru care il puteti reprograma pentru a fi fericit, printr-un simplu exercitiu care dureaza intre 10 si 30 de secunde, in care trebuie sa te concentrezi pe cat de fericit te simti chiar si cand te confruntati cu o mica placere. Exact ca si in copilarie, concentrarea pe sentimentul de satisfactie, un cadou, mancarea preferata, un compliment sau orice iti aduce fericirea, poate avea efecte nebanuite. Trebuie sa-ti inveti creierul sa se focuseze mai mult pe lucruri care te fac fericit, scrie Adevarul.

Citeste si   Cinci exercitii kinesiologice care vor face creierul sa lucreze la putere maxima!

„De-a lungul timpului (si nu este vorba de o perioada indepartata), creierul se obisnuieste sa se bucure mai mult si sa fie fericit“, dupa cum a explicat Hanson intr-un interviu recent. „In ceea ce priveste nevoia noastra de satisfactie, de experiente de multumire, de bucurie, implinire, succes,  oamenii care invata sa-si focuseze creierul pe aceste experiente, vor fi mai in masura sa se ocupe de rezolvarea problemei“, a spus neuropsihologul. Oamenii fericiti nu sunt cei care s-au confruntat cu cele mai putine dificultati in viata, sunt cei care par a fi in masura sa se bucure de ceea ce li se intampla in fiecare moment al vietii. Fara sa stie cu adevarat ce fac, acestia sunt „in mod natural fericiti“, programandu-si creierul sa memorize mai multe experiente pozitive.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close