Un nou zacamant de titei a fost descoperit in Marea Neagra de OMV Petrom!

In: Bani, Energie, Stirile zilei

OMV Petrom a descoperit un nou zacamant de titei in apele de mica adancime din Marea Neagra, productia putand incepe in 3-4 ani.

Descoperirea a fost facuta in perimetrul Istria, la o distanta de circa 60 kilometri de tarm si la o adancime de 2,1 kilometri sub fundul marii. Adancimea apei in acea zona este de 50 metri.

Citeste si   NATO a decis organizarea unei REUNIUNI DE URGENTA pe fondul crizei din Ucraina!

„Marea Neagra este o zona foarte importanta pentru OMV Petrom, o zona in care exista in continuare potential pentru noi descoperiri. In prezent, productia din zona de mica adancime a Marii Negre reprezinta circa 18% din productia totala de hidrocarburi a companiei in Romania”, a declarat in comunicat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare si Productie.

Daca se va dovedi rentabila, productia din noua descoperire ar putea incepe in 3-4 ani, costurile necesare dezvoltarii fiind evaluate la peste 100 milioane de euro, potrivit comunicatului.

Citeste si   SCHIMBAREA DRASTICA ce va avea loc pe PAMANT in VIITORUL APROPIAT! Descoperirile din Marea Neagra explica acest HAOS!

Primele estimari rezultate din testele de productie indica o productie potentiala pe sonda de 1.500-2.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi.

Comparativ, productia medie zilnica de titei a OMV Petrom in Romania a fost in 2013 de 78,4 mii bep/zi.

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close