Una dintre tarile cele mai afectate de virusul EBOLA a decretat STARE DE URGENTA!

In: Stirile zilei, World

Presedintele Liberiei Ellen Johnson Sirleaf a decretat stare de urgenta, declarand ca virusul Ebola necesita masuri extraordinare pentru supravietuirea statului.

Amintind masurile luate de doua saptamani in tara pentru a limita extiderea bolii, intre care concediu impus de 30 de zile pentru functionarii neesentiali, inchiderea scolilor si dezinfectarea locurilor publice, Sirleaf a declarat ca „amenintarea continua sa creasca”.

Citeste si   STARE DE URGENTA in California! Autoritatile anunta cea mai GRAVA seceta din ultimul secol!

„Ignoranta, saracia, precum si practicile culturale si religioase bine ancorate continua sa exacerbeze propagarea bolii, in special in provincie”, a subliniat ea, referindu-se in special la contactul cu cadavrele in timpul ritualurilor funerare.

„Amploarea si scara epidemiei, virulenta si mortalitatea virusului depasesc de acum capacitatile si prerogativele celor câtorva agentii guvernamentale sau ale ministerului”, a continuat presedintele liberian.

„Virusul Ebola, ramificatiile si consecintele bolii constituie in prezent o problema ce afecteaza existenta, securitatea si bunastarea Republicii, reprezentand un pericol clar si imediat”, a afirmat Sirleaf inainte de a decreta stare de urgenta pentru 90 de zile, care va fi supusa joi aprobarii Parlamentului.

Epidemia de Ebola, cea mai grava din istorie de la aparitia virusului in 1976, a provocat 932 de morti din cele 1.711 cazuri (confirmate, suspecte sau probabile): 363 in Guineea, 282 in Liberia, 286 in Sierra Leone si unul in Nigeria, potrivit ultimului bilant din 4 august al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Citeste si   Virusul EBOLA este o CONSPIRATIE A GUVERNULUI! Oamenii fug din spitale de frica!

Ultimele bilanturi sunt foarte ingrijoratoare pentru Liberia, care numara 48 dintre cele 108 noi cazuri, respectiv 27 dintre cele 45 de decese.

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close