USL a vrut alegerile parlamentare pe 25 noiembrie, PDL prefera o saptamana mai tarziu! Guvernul a aprobat pentru 9 decembrie!

In: Politic, Stirile zilei

Guvernul a stabilit, sambata, ca alegerile parlamentare vor avea loc in 9 decembrie.

Ponta a afirmat, la inceputul sedintei de Guvern, ca in opinia sa 2 decembrie nu este o data potrivita ca alegatorii sa vina in numar mare la vot si ca Guvernul nu poate stabili 25 noiembrie, pentru ca decizia ar putea fi atacata de PDL, intarziind astfel alegerile.


„Astazi suntem obligati sa adoptam data de 2 decembrie. E o data rea, din punctul meu de vedere, pentru ca sunt festivitatile de 1 Decembrie, este liber si de Sf. Andrei. Ar fi fost de o mie de ori mai bine sa fie pe 25 noiembrie. Nu stiu ce calcule are PDL, ca daca mai intarzie o saptamana alegerile nu stiu cat o sa mai creasca ei in sondaje. Haideti sa adoptam de principiu data de 2 decembrie si o sa va rog, domnul ministru pentru relatia cu Parlamentul, poate reusiti sa aveti o discutie luni si cu grupul PDL, pentru ca ei sunt cei care s-au opus datei de 25 noiembrie, si poate ii convingeti ca e bine pentru binele tuturor sa vina cat mai multi oameni la vot”, a declarat premierul Ponta.

Acesta a aratat ca probabil PDL a ramas in logica „boicotului”, dar lipsa alegatorilor la alegeri nu e in folosul nimanui.

Ponta a sustinut totodata ca legea electorala actuala este „cea mai proasta posibila”, dar ramane in vigoare pentru ca asa a dorit PDL.

„Eu sunt foarte nemultumit de faptul ca, din pacate, avand o pozitie politica oarba, am ajuns in situatia in care cea mai proasta lege electorala posibila, cea in care candidezi, iesi pe primul loc si stai acasa, si vii de pe locul patru in Parlament, ramane in vigoare, ca asa au vrut cei de la PDL – ei gandidu-se ca probabil nu o sa mai fie pe primul loc, dar tinem o lege proasta pentru un interes prost de partid”, a mai spus primul-ministru.

Loading...

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close