Tu pui virgula corect? Vezi regulile care arata ca nu ai trecut degeaba prin scoala!

In: Utile

Profesorul de limba romana Bogdan Cristea prezinta cateva din regulile de baza pentru folosirea virgulei, unul dintre cele mai importante semne de punctuatie.

Astfel, trebuie sa stim ca virgula se foloseste in mod obligatoriu atunci cand:

1. Desparte doua parti de propozitie de acelasi fel (subiecte, nume predicative, complemente, atribute); Exemplu: Ioana, Elena si Alina au plecat in excursie.

2. Desparte o interjectie de restul propozitiei; Exemplu: O, cat de greu este acest sac!

3. Desparte un substantiv in vocativ de restul propozitiei; Exemplu: ti-am mai spus, copile, aceasta poveste!

4. Desparte un adverb de negatie sau de afirmatie, cand acesta este echivalent cu o propozitie; Exemplu: Nu, n-am mancat eu merele.

5. Desparte o apozitie de restul propozitiei; Exemplu: Maria, colega mea, are rezultate bune la matematica.

6. desparte constructia gerunziala de restul propozitiei; Exemplu: Plangand, porni spre casa.

7. Desparte unele complemente circumstantiale asezate inaintea predicatului; Exemplu: Uneori, nu am timp de nimic.

8. Desparte conjunctiile „asadar” si „prin urmare” plasate in interiorul unei propozitii; Exemplu: Mi-am amintit, asadar, repede ce mi-a spus mama.

9. Desparte un citat de restul frazei Indiferent daca citatele sunt introduse la inceput, la mijlocul sau la sfarsitul unei fraze, acestea se despart prin virgula. Exemplu: „Suntem pregatiti sa castigam acest meci”, a declarat antrenorul echipei.

10. Desparte elementele unei adrese si elementele unei date. Exemplu: „Sambata, 18 martie, 2017” „Utilizarea virgulei este destul de importanta intr-o propozitie deoarece nu creeaza ambiguitati. Folosirea incorecta a virgulei poate avea, uneori, rezultate hilare, ducand la schimbarea sensului. Este celebru exemplul propozitiei „Hai sa mancam, copii!”. Sensul acesteia se schimba total daca uitati sa puneti virgula: „Hai sa mancam copii”. Este important de stiut cum folosim virgula in cadrul traditionalei urari „La multi ani. „Virgula nu se pune de fiecare data dupa urarea “La multi ani”, ci numai in cazul in care ne adresam cuiva in mod direct. Este corect sa spunem „La multi ani, Ana!”. De asemenea, nu vom folos virgula atunci cand enuntul este in dativ. Corect vom spune „La multi ani Anei!” si nu „La multi ani, Anei!”, a conchis profesorul Cristea, conform Adevarul.

EXCEPtII: Virgula nu se foloseste in urmatoarele situatii: – intre parti de propozitie de acelasi fel legate prin „si”, „sau” (exceptand enumeratiile) – intre subiect si predicat; – Atunci cand conjunctia „insa” si „desi”” sau adverbul „totusi” sunt asezate in interiorul propozitiei. – La complementele directe sau indirecte pozitionate dupa predicat.

Nimeni nu ti-a spus asta despre carnea de pui! Ce se intampla daca mananci zilnic acest tip de carne!

In: Utile

Carnea de pui a fost foarte mult timp numita ca fiind cea mai buna sursa de proteine, insa in zilele noastre, lucrurile nu mai stau la fel, deoarece puii sunt injectati cu tot felul de substante ce ne pot pune viata in pericol.

Totusi, alegerea pentru consum a carnii de pui este mai buna in comparatie cu consumul de carne procesata? Poate ca da, poate ca nu…

Nu putem spune ca puiul nu contine nutrienti importanti precum Vitamina C, B, seleniu, calciu, ion, zinc, magneziu, fosfor sau potasiu, insa este foarte important sa aflam cum a fost hranit.

Specialistii spun ca oamenii ar trebui sa limiteze consumul de carne de pui, la o portie o data la 2 zile, insa trebuie luati in calcul mai multi factori inainte de a prepara aceste alimente.

1. Infestarea carnii

Carnea poate fi infestata cu bacterii care germineaza in carnea din pui. Studiile realizate in Europa si America au rezultate inspaimantatoare: aproximativ 97% din carnea de pui este infestata.

2. Contaminarea cu E-Coli

E-Coli este o bacterie care duce la aparitia simptomelor precum diaree, febra sau frisoane. Pe langa toate astea, bacteria poate infecta plamanii, determinand afectiuni precum pneumonia.

Cercetarile arata ca bacteria E-Coli din carnea de pui nu este una obisnuita, ci este un tip rezistent la antibiotic, deoarece puii sunt injectati adesea cu antibiotice.

3. Continutul de colesterol

Poate ca puiul fara piele are mai putin colesterol decat carnea de porc, insa asta nu inseamna ca este un produs complet sanatos.

Deci cum putem mentine nivelul optim de colesterol?

• inlocuieste puiul cu proteine vegetale.

• Consuma in schimb peste.

incearca sa nu prajesti puiul! Este de preferat sa il prepari la gratar sau la cuptor.

4. Rezistenta la antibiotic

Aceasta este o reala problema, ce se datoreaza injectarii puilor cu substante ce contin antibiotice. Consumand astfel de preparate, organismul incepe sa devina imun la antibiotic si astfel vom fi in incapacitatea de a mai putea trata anumite boli, care pana acum erau cu usurinta tratate printr-un simplu antibiotic. Voua vi s-a intamplat in ultimul timp sa luati antibiotic si acesta sa nu aiba efectul de altadata? Poate acesta este raspunsul la aceasta intrebare…

5. Riscul dezvoltarii cancerului

Urmand o dieta bogata in proteina animala si fara continut de proteina vegetala, vei fi expus unui risc mai crescut al aparitiei bolii fatidice numita cancer. Cercetatorii au aratat ca persoanele care consuma proteina animala si nu vegetala, prezinta un risc cu 40% mai mare sa dezvolte cancer.

Alimentele bogate in grasimi animale, duc la productia sporita de estrogen, iar acesta hraneste pur si simplu celulele canceroase.

Consumand carne de pui prajita, cresti riscul aparitiei cancerului de san sau de colon, mai mult decat te-ai putea astepta.

6. Expunerea la arsenic

Cercetatorii au descoperit ca peste 55% din puii de pe piata contin arsenic. O data ingerat, acesta poate duce la simptome precum greata, voma, frisoane sau febra.

Sursa: Secretele

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Mihaela Bilic dezvaluie adevaratul scop al postului! Vezi ce ingredient folosit de milioane de romani ar trebui evitat!

In: Utile

„Daca tot suntem in saptamana alba si ne pregatim de postul Pastelui, nu strica sa vorbim putin despre ulei. In primul rand pentru ca suntem romani si avem uleiul de gatit in sange, apoi pentru ca fiind vegetal exista riscul sa il consumam din abundenta, mai ales in post.

Nu stiu daca au fost nutritionisti de fata atunci cand s-au pus bazele religiei, insa limitarea consumului de ulei este mai importanta decat eliminarea oului si produselor lactate. Cand vrem sa-i dam o pauza ficatului si metabolismului de la munca grea de digestie din fiecare zi, pe langa produsele de origine animala trebuie obligatoriu sa renuntam si la ulei, indiferent daca e de floarea soarelui sau de masline.

Daca aveti curiozitatea sa vedeti cat de rare sunt dezlegarile la ulei si vin din timpul postului veti fi uimiti. Este de asemenea interesant ca uleiul si vinul au fost puse in aceeasi categorie, a placerilor alimentare ce trebuie limitate.

Daca analizam putin, vedem ca prin eliminarea uleiului dispar din meniul de post toate mancarurile gustoase: zacusca, salata de vinete si humus, pateu vegetal, cartofi prajiti, snitel de soia, produse de patiserie si de cofetarie (pentru ca margarina tot ulei este).

Ce mai ramane? Greu de zis: ciorbe si mancaruri de legume (gatite fara ulei!), fainoase, cartofi, paine, mamaliga, toate leguminoasele boabe (fasole, mazare, linte, soia, naut). Atentie si la salate, fara ulei nu se prea poate, iar semintele si oleaginoasele (nuci, alune, migdale) au 40% ulei.

Departe de mine dorinta de a fi carcotasa, dar decat sa tinem post mancand pe saturate alimente bogate in ulei, mai bine nu tinem deloc. Postul nu face bine si nu ajuta organismul decat atunci cand presupune mancare putina si dietetica, adica fara grasime.
Postul inseamna sa nu te saturi, sa simti lipsa, sa te confrunti cu foamea. Asta e esenta, simbolul, scopul. si da, exista un rau mai mare decat uleiul, pe care religia nu l-a luat in calcul pentru ca nu exista: grasimea vegetala de palmier si de cocos”, spune nutritionistul Mihaela Bilic.

Cum miroase moartea! Corpul nostru simte cand se apropie sfarsitul!

In: Utile

Exista persoane care isi iau ramas bun de la cei din jurul lor, intr-un mod diferit, pentru ca acesti oameni simt cand li se apropie sfarsitul.

S-a demonstrat stiintific faptul ca persoanele care sunt aproape de moarte, se implica in foarte multe proiecte, in ultimele zile de viata, incercand parca sa isi aranjeze totul…

Da, este adevarat, acesti oameni incep sa aiba un comportament diferit, avand efecte asupra celor din jurul lor.

Oamenii detin instinctul si stiu cu adevarat atunci cand moartea se apropie…

Stim cu totii faptul ca animalele simt de departe mirosul de putresceina si asta datorita mirosului toxic pe care un organism in descompunere il emana, chiar inainte sa moara. Animalele salbatice, stiu ca acest miros poate fi asociat cu pradatorii care tocmai au vanat. Noile cercetari arata ca si oamenii pot simti acest miros.

Arnaud Wisman, profesor in cadrul Universitatii de Psihologie Kent si Ilan Shira de la Universitatea de stiinte din Arkansas, au condus un studiu prin care au evaluat comportamentul oamenilor expusi la mirosul de putresceina. Subiectii au fost supusi la 3 mirosuri diferite: apa, amoniu si putresceina.

Wiseman si Shira au observat ca persoanele care au mirosit putresceina, s-au indepartat imediat de acel loc, intrucat il considerau periculos. Asta inseamna ca, creierul uman poate recunoaste mirosul mortii.

De asemenea, acest miros apare asemeni unui semn de avertizare. Oamenii au atat o reactie constienta, cat si una inconstienta, atunci cand vine vorba de putresceina .

Este o reactie asemanatoare cazului de lupta sau aparare.

Exista si alte mirosuri pe care oamenii le percep diferit, aici putand include mirosul de transpiratie.

Studii separate arata ca probele de transpiratie luate de la persoanele care se aflau intr-o situatie de pericol, au provocat subiectilor participanti la studii, reactii de teama sau repulsie.

„Nu stim de ce preferam sau nu mirosul cuiva, probabil ca nu suntem constienti de modul in care mirosurile ne influenteaza emotiile si trairile.” explica Wisman si Shira.

„Este greu sa te gandesti la un miros si sa crezi ca iti inspira teama” au adaugat cei doi.

Reactia normala a oamenilor expusi la pericol, nu este aceea de a infrunta si a reactiona.

Oamenii au tendinta sa evite orice tip de conflict, fie ca este unul verbal sau fizic. Ei prefera de cele mai multe ori sa se retraga si sa reactioneze doar daca situatia de fata o cere.

Se pare ca si contactul sexual are o legatura cu putresceina.

Feromonii sexuali sunt eliberati in momentul in care o persoana este atrasa de cealalalta, din punct de vedere sexual. in cazul putrescinei, mirosul este diferit, insa reactia este aceeasi” explica cei doi cercetatori.

Pe durata studiului, participantii nu au fost informati cu privire la reactia lor negativa.

„Oamenii nu sunt obisnuiti cu termenul de putresceina, insa totusi asociaza din instinct acest miros, cu cel al mortii” au mai adaugat Wisman si Shira.

Acest studiu ne poate face sa intelegem mai bine comportamentul anumitor oameni, inainte sa moara… acum intelegem de ce exista oameni care spun ca simt cum se apropie moartea…

Sursa: Secretele

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Ceaiul consumat de majoritatea romanilor ascunde pericole devastatoare!

In: Utile

Un ceai cald de sunatoare pare remediul excelent dupa o zi obositoare. Efectul anti-stres, similar antidepresivelor standard, a facut din sunatoare o planta medicinala foarte populara. Aceasta capacitate si celelalte zeci de efecte terapeutice ale sale ne-ar putea face sa credem ca planta este una foarte „prietenoasa“. Asta doar daca nu stim la ce efecte adverse ne putem astepta.

Folosita pentru recunoscutele sale efecte terapeutice in caz de insomnie, stres, depresie usoara, probleme digestive precum colecistita, dischinezie biliara, ulcer gastro-duodenal, colita de fermentatie, in caz dependenta de alcool si de nicotina, dar si in afectiunile hepatice, in care datorita substantelor active (in special hipericina si hiperforin), reduce ritmul de evolutie al bolii si protejeaza ficatul de procesele distructive, planta trebuie folosita cu prudenta in foarte multe situatii.

De exemplu, cei care vor sa treaca de la antidepresive de sinteza la sunatoare trebuie sa faca o pauza intre cele doua forme de tratament – alopat si naturist – pentru ca medicamentele de sinteza sunt eliminate mai greu din organism si pot interactiona cu sunatoarea, scrie Adevarul.

O atentie sporita trebuie acordata si in alte situatii in care putem vorbi de interactiuni mai grave. „Se recomanda utilizarea cu precautie a plantei de catre bolnavii diagnosticati cu tulburare bipolara pentru ca, similar cu antidepresivele, poate genera hipomanie sau trecerea rapida de la o stare la alta, poate prelungi efectele anumitor pastile, poate interactiona cu anestezicele.

Se recomanda intreruperea administrarii de sunatoare cu 5 zile inainte de orice interventie chirurgicala in care se folosesc anestezice!”, explica, pentru Adevarul, fitoterapeutul Elena Badea. Asta pentru ca sunatoarea interactioneaza cu antidepresivele si cu medicamentele impotriva durerilor.

Prudente trebuie sa fie si la persoanele care sufera de Alzheimer sau de schizofrenie, la care s-a remarcat inrautatirea starii dupa administrarea de sunatoare. Femeile care folosesc anticonceptionale ar trebui sa stie ca daca, in paralel, consuma
ceai de sunatoare sau alte produse preparate din aceasta planta, le-ar putea administra inutil. „Produsele pe baza de sunatoare reduc efectele contraceptivelor orale, crescând riscul de sarcina. De asemenea, femeile insarcinate sau care alapteaza, dar si copiii trebuie sa o evite pentru ca efectele adverse ale tratamentului cu sunatoare nu sunt in totalitate cunoscute”, mai spune renumitul fitoterapeut. Mare atentíe daca luati medicamente pentru inima sau urmati chimioterapie! De asemenea, cei care iau anticoagulante, medicamente pentru boli cardiace ori impotriva astmului sau care urmeaza chimioterapie trebuie sa stie ca nu este recomandat ca in paralel sa urmeze o cura pe baza de sunatoare. in plus, sunatoarea scade eficienta unor tratamente folosite impotriva virusului HIV, a inhibitorilor imunitari, a medicamentelor de reducere a colesterolului.

Curele cu ceai de sunatoare sunt, de asemenea, contraindicate celor care fac tratamente cu raze ultraviolete (pentru psoriazis, de exemplu), iar persoanele sensibile la soare trebuie sa se protejeze suplimentar de razele UV. De retinut ca sunatoarea poate da tulburari digestive, alergii cutanate, oboseala, nervozitate, dureri de cap si uscarea gurii. Toate acestea n-ar trebui sa ne faca insa sa fugim de sunatoare. Efectele beneficie ale acestei plante pot fi valorificate corect, insa la sfatul unui medic, pentru a evita posibilele interactiuni cu diverse medicamente.

Alimentele care-ti „mananca” din calciu! Vezi ce boli risti!

In: Utile

Probabil ai auzit si tu ca nessul sau cafeaua „mananca” din calciu, dar nu stii daca sa crezi sau nu asa ceva. Realitatea este ca exista alimente, ingrediente, dar si medicamente care micsoreaza absorbtia de calciu din organism sau care antreneaza eliminarea acestuia.

Dar sa o luam cu inceputul. Calciul este mineralul cel mai raspandit in organismul uman, intrand in compozitia oaselor si dintilor in proportie de 99%, restul de 1% gasindu-se sub forma de calciu liber ionizabil in fluidele corpului.

In afara formarii oaselor si a dintilor, calciul intervine in functionarea sistemului nervos, contractarea muschilor, coagularea sangelui si buna functionare a inimii. Este important inmetabolismul proteinelor, lipidelor, glucidelor si intr-o serie de mecanisme de eliberare si activare enzimatica, explica pentru ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.

In natura se gaseste sub forma de carbonati, sulfati, silicati. Se gaseste si in alimente precum lapte si produse lactate, pesti cu oase mici, moluste, stridii, apa dura, legumecu frunze verzi, arpagic, tofu, migdale, alune, susan.

Cele mai bogate alimente in calciu sunt: busuiocul (2100 mg%), cimbrisorul, salvia, menta uscata (1400 mg%), parmezanul (1300 mg%), scortisoara, svaiterul (1200 mg%), patrunjelul uscat (1000 mg%), cascavalul (850 mg%), sardinele in ulei (600 mg%).

Pentru comparatie, iaurtul natur are 150 mg%, laptele UTH degresat 110mg%, oul fiert 50 mg%, scrie BZI.

In cazul persoanelor cu intoleranta la lactoza, care nu pot consuma lactate, trebuie administrate suplimente de calciu.

Calciul nu se absoarbe eficient decat in prezenta magneziului, a siliciului, vitaminei K1 si vitaminei D.

Asimilarea calciului in organism este limitata de prezenta acidului oxalic, care se gaseste in spanac, rubarba, sfecla, ciocolata, si de prezenta acidului fitic din cerealele integrale si produsele bogate in fibre.

Printre alimentele, bauturile sau medicamentele incriminate pentru pierderea calciului se afla:

– Cafeaua: consumatorii de cafea au observant efectul diuretic al acesteia, efect ce favorizeaza excretia calciului in defavoarea absorbtiei. Se pare ca la fiecare ceasca de cafea pierdem 6 mg de calciu, ceea ce nu ar fi o nenorocire, avand in vedere faptul ca necesarul zilnic pentru adulti este de 1000 mg, pentru femeile insarcinate si tineri 1200 mg/zi, iar pentru varstnici 1500 mg/zi. Nu se recomanda depasirea a 2500 mg/zi decat la recomandarea medicului. Folosirea ocazionala si in doze mici de cofeina nu reprezinta un pericol pentru sanatate. Din pacate, cafeaua duce la dependenta si, in cantitati mari, suprastimuleaza sistemul nervos, tulburand somnul si conducand laanxietate, depresie, iritabilitate.

– Ciocolata: de vina in acest caz este acidul oxalic din pudra de cacao, care rezulta din prelucrearea boabelor de cacao.

– Produsele lactate: continutul bogat de proteine face ca acestea sa fie acide, PH-ul sanguin sa scada, iar pentru echilibrarea lui sa se elibereze calciul din oase. Aceasta teorie este sustinuta in special de adeptii regimurilor vegane si raw-vegane.

– Sarea: aceasta duce la excretia calciului la nivelul rinichilor. Asadar, atentie la alimentele cu continut ascuns de sare, cum ar fi mezelurile, conservele, painea!

– Carnea: aminoacizii, aflati in numar mare, se transforma in acid uric si antreneaza si calciul atunci cand se elimina.

– Alcoolul: este de doua ori periculos. Reduce absorbtia intestinala a calciului si inhiba enzimele hepatice, care transforma vitamina D in forma sa activa, reducandu-se absorbtia calciului.

– Bauturile carbogazoase: au in compozitie compusi ai fosforului, care stimuleaza secretia hormonului paratiroidian. Urmarea: se deregleaza echilibrul calciului in sange si este favorizata extragerea calciului din oase.

– Ceaiurile diuretice: consumate in cantitati mari, pe langa efectul benefic, odata cu eliminarea toxinelor, acestea duc la eliminarea sarurilor minerale, printre care si sarurile de calciu.

– Medicamentele antihipertensive si antiinflamatoarele steroidiene: pot cauza pierderi de calciu.

Lipsa calciului determina rahitismul la copii, osteomalacia si osteoporoza la adulti, precum si favorizarea aparitiei unor boli cum sunt hipertensiunea arteriala si cancerul de colon. Osteoporoza este cauza majora a fracturilor osoase la femeile aflate la postmenopauza si la varstnici.

Hipocalcemia se manifesta prin contractii musculare involuntare, extrem de dureroase, parestezii si aritmii cardiace.

In cazul unui aport insuficient de calciu si la recomandarea medicului, se vor utilizarea suplimente de calciu.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,

Amestecul natural care iti ia cu mana durerile de spate!

In: Utile

Termenul de sciatica se refera la durerea simtita in partea de jos a spatelui, putandu-se continua si pe picior, ducand la iritarea nervului. Sciatica nu este diagnosticata de una singura, insa este una din cele mai intalnite afectiuni din zilele noastre.

Pe langa durerea infioratoare, de multe ori sciatica nu ne permite nici sa mergem.
Majoritatea oamenilor opteaza pentru tratamentul medicamentos, care are doar efect temporar.in acest articol insa vei afla cum sa prepari un amestec natural, care te scapa de dureri si nu are reactii adverse.

Daca nu esti sigur ca simptomele sunt specifice problemelor sciatice, ai mai jos o lista pentru a verifica:

Simptome

• Durere in partea de jos a spatelui, in dreptul soldului, cu radiere pe picior.

• Furnicaturi la nivelul piciorului

• Durerea se acutizeaza cand stai in sezut

• Slabiciune, dificultate la miscare

• Lipsa echilibrului

• Durere lombara constanta

Tratament

Ingrediente

• 4 catei de usturoi

• 200 ml. de Lapte

• Miere (dupa gust)
Preparare

Zdrobeste usturoiul si pune-l la fiert. Adauga laptele si asteapta sa fiarba, apoi da la o parte. Daca gustul este prea puternic, adauga putina miere dupa ce s-a racit. Amestecul are un efect incredibil!

Consum

Consuma intreaga cantitate o data pe zi si vei vedea schimbarea. Asta se datoreaza proprietatilor antiinflamatorii ale usturoiului.

Sursa: Secretele

Din secretele japonezilor! Cum sa ai o viata fara obezitate

In: Utile

Obezitatea a devenit o adevarata epidemie in Romania, aproximativ 30% din populatia acestei tari cu varsta cuprinsa intre 40-59 de ani se confrunta cu aceasta problema, conform studiului epidemiologic „Obezitatea în Romania (ORO).

La nivel mondial, obezitatea si supraponderea reprezinta probleme de sanatate publica, motiv pentru care se fac multiple eforturi de implementare a programelor de preventie si control al acestora. Datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca supraponderea si obezitatea se asociaza cu un risc crescut de boli cronice printre care se numara diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, boala coronariana si unele forme de cancer, precum si cu scaderea sperantei de viata si a calitatii vietii.

Una dintre tarile cu o incidenta foarte scazuta a acestei boli este (in mod deloc surprinzator) Japonia.

In Japonia obezitatea este o raritate, boala afectand doar aprox. 3,5% din populatie.

Diferentele de stil de viata si alimentatie nu numai ca pun populatia nipona la adapost de aceasta boala, ci si asigura o longevitate mai mare printre japonezi spre deosebire de romani. In Japonia, femeile ating fara probleme venerabila varsta de 86 de ani, in timp ce barbatii traiesc in medie 79 de ani, in timp ce in Romania speranta de varsta la ambele sexe este mai scurta cu 7-8 ani.

1. Japonezii consuma portii mai mici decat romanii

2. Japonezii mananca mult mai multe legume, fructe si alimente cu continut scazut de grasimi

3. Japonezii nu obisnuiesc sa consume lichide in timpul meselor

4. Japonezii duc un stil de viata mai activ

Japonezii duc un stil de viata mult mai activ. In zilele lucratoare, multi dintre ei se deplaseaza pe jos pana la locul de munca pe distante scurte, iar pe distante lungi folosesc mijloacele de transport in comun sau incaleca bicicleta. Rareori se-ntampla sa-si scoata din garaj masina ca sa ajunga la serviciu, asta si datorita aglomeratiei de la orele de varf.

Japonezii pun mare pret pe sanatate si pe mentinerea unei greutati corporale sanatoase, asa ca ocolesc excesele si fac eforturi continue sa ramana in forma. Toti avem multe lucruri de invatat de pe urma asiaticilor in aceste privinte, scrie bzi.

Urmandu-le sfaturile, rata obezitatii ar putea scadea simtitor si in randul populatiei noastre.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Leacurile stravechi care iti vindea mintea si corpul!

In: Utile

Leacurile populare, vechi sunt valabile si in prezent, dand dovada de eficienta in imbunatatirea functiilor organismului. Echilibrul este cheia pentru un trup sanatos si pentru o stare buna de spirit, iar toate acestea le poti avea daca stii cum sa iti controlezi nivelul PH-ului din corp, practici gandirea pozitiva si te bucuri de beneficiile uleiurilor esentiale.

ToppBuzz.com a realizat lista leacurilor stravechi care pot imbunatati functiile corpului si ale mintii.

Pudra de cardamom in cafea

Chiar daca toata lumea se invarte in jurul obiceiului de a bea cafea, aceasta scade pH-ul si creste aciditatea corpului, lucru extrem de daunator. Pentru a evita acest lucru, incercati sa adaugati o jumatate de lingurita de pulbere de cardamom la fiecare 350 de mililitri de cafea pe care o pregatiti. Daca doriti sa imbunatatiti alcalinizarea corpului, beti cat mai multa apa pentru a va mentine nivelul de hidratare.

O dieta alcalina poate face minuni pentru minte, trup si suflet. Nivelul pH-ul corpului nostru este in mod natural undeva intre 7,30 si 7,45, iar consumul de alimente care sa ajute la echilibrarea pH-ului va va face sa va simtiti mult mai bine. Fructele, legumele, nucile, semintele si produsele care contin amidon sunt alimentele optime pentru organismul uman.

Prea multa carne, produsele lactate, alimentele procesate, zaharul rafinat si alcoolul pot dezechilibra nivelul pH-ului, lasand loc bolilor. De asemenea, este foarte important sa fiti atenti la pH-ul apei pe care o consumati. incercati sa beti apa ionizata, daca este posibil, scrie Adevarul.

Uleiul ofera foarte multe avantaje, printre care protectia impotriva gingivitei, a placii bacteriene si a microorganismelor care cauzeaza respiratia urat mirositoare. Aceasta practica dateaza din vremuri stravechi si implica clatitul gurii cu o lingura de ulei de nuca de cocos, ulei de susan sau ulei de floarea-soarelui, timp de 20 de minute. Enzimele din ulei ajuta la eliminarea toxinelor si aciditatii din organism, reducand inclusiv inflamatia.

Veti observa, de asemenea, ca dintii devin mai albi, pielea mai curata, iar ochii mai puternici. in plus, nivelul de energie va creste.

Folosirea turmericului in mancare

Turmericul a fost folosit de catre culturile antice pentru o varietate de lucruri, inclusiv pentru tratarea artritei, a arsurilor la stomac, durerilor abdominale, diareei, gazelor, balonarii, durerilor de cap, bronsitei, depresiei, cancerului, bolii Alzheimer si multor altora. Aceasta puternica planta ar trebui sa fie inclusa in regimul alimentar zilnic, putand fi adaugata in timpul prepararii mancarurilor, in ceai sau alte bauturi. O lingurita de turmeric pe zi ar trebui sa fie unul din trucurile care va pot creste sansele la o viata mai sanatoasa.

Practica gandirea pozitiva

Dupa cum probabil stiti deja, gandurile negative sunt cel mai mare dusman al corpului si al mintii. Practic, toate bolile incep sa se formeze la nivel mental, iar educarea creierului nostru de a gandi pozitiv este un lucru esential pentru sanatate. Ar putea dura ceva timp, dar nu renunta la reprogramarea creierului. E posibil sa nu poti sa-ti stapanesti intotdeauna gandurile, dar de fiecare data cand esti incercat de griji sau frici incearca exercitiile de respiratie constienta, relaxeaza-te si iarta. Respiratia profunda, meditatia si afirmatiile pozitive va pot transforma in totalitate viata.

Bucura-te de beneficiile uleiului esential. Exista o mare varietate de uleiuri esentiale disponibile pe piata, toate cu diferite proprietati de vindecare. Printre cele mai comune sunt lavanda – care lupta impotriva stresului si anxietatii, menta – care poate ajuta la relaxare si musetelul – care amelioreaza anxietatea si stresul. Pentru a le utiliza masati o picatura sau doua pe zona care va creeaza probleme, adaugati 15-20 picaturi la o baie calda sau utilizati-le intr-un difuzor de aer.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,

Planta folosita de multi romani care aduce noroc si sanatate! Vezi daca o ai in casa!

In: Utile

Originar din India, busuiocul (Ocimum basilicum) este o planta despre care se spune ca aduce noroc si sanatate. Busuiocul poate fi folosit in mai multe moduri pentru organism. Infuzia se prepara dintr-o lingura de planta uscata si maruntita la 200 ml apa clocotita. Se acopera vasul 10 minute, se strecoara. Se beau doua ceaiuri caldute pe zi, cu inghitituri rare, dupa mesele principale.

Are efecte in disfunctii stomacale, insomnii, nervozitate, migrene, angina pectorala, diaree, colici intestinale si balonari. Combate greata si senzatia de voma.

Stimuleaza pofta de mancare, scade febra. Decoctul de busuioc se poate folosi ca apa de gura sau in gargare contra leziunilor bucale, afte, faringite, angine.

Un pumn de planta la 250 ml apa rece, se fierbe doua minute, se infuzeaza cinci minute, se strecoara. Macerat: patru lingurite de busuioc in apa. Se lasa la macerat la rece opt ore, apoi se filtreaza. Se bea pe stomacul gol, dimineata.

Este considerat un adevarat elixir al tineretii, recomandat in cazurile de imbatranire prematura, tulburari de menopauza, andropauza, sterilitate, frigiditate.

Alifie: 20 g planta se amesteca cu 30 g ceara alba, 30 g seu de oaie, 30 g terebentina, 60 g colofoniu si 90 g untura de porc. Se pun la foc slab pana se topesc. Se toarna in cutii de plastic. Se alica pe rani cu puroi, buze crapate, calcaie crapate, scabie, ulceratii infectate.

Cataplasme: frunzele proaspete, zdrobite, aplicate pe rani, ulceratii, favorizeaza vindecarea lor. Cu frunze proaspete se pot freca locurile intepate de insecte. Se aplica pe frunte, in cazul durerilor de cap.

Busuiocul este indicat pentru tenul gras daca e aplicat sub forma de comprese cu infuzie, arata efemeride.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,