Mihaela Bilic dezvaluie regulile esentiale pentru femeile la menopauza!

In: Utile

Fiti atente la aportul caloric. Aportul caloric pentru o femeie tanara, in plina activitate, este de 1800-2000 cal/zi. Din cauza incetinirii metabolismului, la menopauza 1600 cal/zi ar trebui sa va fie suficiente, uneori chiar mai putin, daca pe parcursul timpului ati apelat des la cure de slabire.

Dietele repetate prabusesc cheltuielile calorice, asa ca metabolismul vostru, deja afectat, se va lenevi de tot la menopauza.

2 Alegeti variantele dietetice. Nu trebuie sa renuntati la mancarea voastra preferata, dar „economisiti“ cat puteti la capitolul zahar si grasimi: tarta cu fructe in loc de tort de ciocolata, cartofi la cuptor in loc de cartofi prajiti, muschi in loc de ceafa, unt cu 40% grasime in loc de 80% etc.

Orice calorie conteaza, iar „bugetul“ vostru e destul de mic, nu-l cheltuiti pe orice.

3 Diminuati grasimile animale. Pentru a evita cresterea colesterolului si a trigliceridelor din sange incercati sa folositi uleiurile vegetale si acestea cu mare zgarcenie (orice tip de grasime are 9 cal/g). Renuntati la mezeluri, tocaturi, carne impanata, cascaval si uitati definitiv de produsele de patiserie. Evitati prajeala ca mod de a gati si preferati gratarul, cuptorul sau fierberea inabusita.

4 inlocuiti cat mai des carnea cu pestele. Pestele este un aliment dietetic prin definitie, iar pestele gras contine acizi grasi nesaturati omega-3 cu rol protector cardiovascular si de crestere a HDL-ului, fractiunea „buna“ din colesterol.

Indiferent cat ar fi de gras, pestele este similar din punct de vedere caloric cu carnea, asa ca nu va temeti ca ati putea depasi ratia zilnica daca mancati foarte des somon, ton, macrou, hering, sardine.

5 Alegeti produsele lactate „slabe“. Laptele si produsele lactate sunt cea mai buna sursa de calciu, cu conditia sa fie degresate pentru a putea fi consumate in cantitati substantiale.

Calciul din lapte este deja insotit de vitamina D care favorizeaza absorbtia, dar si fixarea lui in oase.

Preferati laptele, iaurtul, branza proaspata (inclusiv ricotta si mozzarella) si evitati branzeturile fermentate si cascavalul – nu contin o cantitate mai mare de calciu, ci doar multa grasime. Exceptie face parmezanul care are o concentratie in calciu de 7 ori mai mare decat laptele si care trebuie folosit pe post de condiment, nu de aliment.

6 Consumati legume la discretie. Bogate in vitamine, minerale, apa, fibre si sarace in calorii, legumele contin substante vegetale benefice numite fitonutrienti, cu actiune similara hormonilor estrogeni umani. Acestia mentin supletea si elasticitatea pielii, peretilor arteriali si articulatiilor, protejeaza vconasele sangvine impotriva oxidarii si reduc riscul de boli cardiovasculare.

Conserva de sardine consumata cu tot cu oase este o excelenta sursa de calciu, asociat deja in mod natural cu vitamina D.

Sfecla rosie, painea integrala si produsele de panificatie care contin drojdie de bere sunt bogate in acid folic, vitamina din grupul B care reduce riscul cardiac.

Consumati zilnic orice tip de legume, indiferent de culoare (verde, rosie, portocalie, galbena) si nu uitati de usturoi, care prin compusii sai sulfurati scade colesterolul din sange.

7 Fiti atente la zahar. Adoptati o alimentatie bogata in glucide lente (paine, paste, orez, mamaliga, fasole, mazare) care se absorb treptat in sange, mentin glicemia constanta si previn pofta de dulciuri. Zaharul si dulciurile contin calorii „goale“, care se depun rapid sub forma de depozite de grasime si au ca efect secundar cresterea nivelului de colesterol din sange.

8 „Abuzati“ de vitaminele antioxidante. Vitaminele A, C si E au ca efect neutralizarea radicalilor liberi, previn imbatranirea si mentin supletea pielii. Vitamina C se gaseste in citrice, fructe de padure, kiwi, dar si in legume cu frunze verzi, ardei gras, cartofi. Vitamina E este prezenta in avocado, fructe oleaginoase (alune, nuci), seminte si uleiuri vegetale.

Puteti apela si la suplimentele nutritive: 1g/zi vitamina C in mod regulat si 800 U.I. /zi vitamina E in cure de 1- 3 luni.

9 Limitati-va la un singur pahar de alcool. Alcoolul creste colesterolul sangvin si riscul de boli cardiovasculare, osteoporoza sau cancer de san. Alcoolul contine multe calorii (7cal/g) si favorizeaza sinteza de grasimi de depozit ducand la acumularea kilogramelor in exces, mai ales la nivelul abdomenului.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

O idee propagata de cei mai multi nutritionisti ar putea fi gresita! A fost perpetuata ani de zile!

In: Utile

Este bine inradacinata ideea ca atunci cand consumi grasimi te ingrasi fara sa poti controla cresterea in greutate. Aceasta idee s-ar putea sa fie una gresita, perpetuata de-a lungul anilor chiar de nutritionisti de renume. Lupta impotriva grasimilor si a colesterolului rau din sange duce la o crestere a consumului de mancare de top fast-food si carbohidrati, semnaleaza Forul National de Obezitate din Marea Britanie intr-un nou raport.

Acest for, impreuna cu organizatia Public Health Collaboration le cer dieteticienilor sa schimbe complet regimurile de slabit cu referire la interdictia de a consuma grasimi.

Autorii studiului sustin ca renuntarea la grasimi si considerarea a acestora factor principal care declanseaza obezitatea si bolile cardiace a fost o tema falsa inca din anul 1983 care trebuie acum revizuita. Renuntarea la grasimi a dus la un nou trend, cel al fast-food-urilor si produselor de panificatie care contin multa zahar, iar asta a ingrasat si imbolnavit populatia britanica.

Dr. Aseem Malhotra, unul dintre autorii studiului, a afirmat ca regulile draconice impuse in dieta trebuie sa dispara si oamenii trebuie sa consume din fiecare cate putin: “Mancati si gras pentru a slabi. Mancarea grasa poate fi prietena voastra”. Cardiologul sustine ca o persoana poate slabi sanatos numai daca isi ia toate elementele de care are nevoie: lipide, proteine, glucide, grasimi etc. Grasimile sunt indispensabile sanatatii si au efecte benefice atunci cand sunt consumate in cantitatile si varietatile adecvate, arata bzi.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Jamie Oliver dezvaluie alimentele care garanteaza longevitatea! Sunt usor de gasit in magazine!

In: Utile

Celebrul bucatar Jamie Oliver a facut inconjurul lumii pentru a descoperi cele mai bune alimente pentru corpul uman, care ar permite consumatorilor sa fie longevivi. El a calatorit pe tot globul ca sa descopere secretele culinare ale centenarilor, revenind dupa peripluri in Costa Rica, Japonia sau Grecia cu cele mai indicate 14 alimente, relateaza 7sur7.be.

Nu sunt lucruri deosebite, ci usor de gasit in magazine. “Nu ma refer la goji sau sucuri verzi. Ajunge sa gatim inteligent, cu alimente simple. Cele mai bune feluri pe care le-am mâncat erau facute toate din ingrediente fara pretentii”, spune Jamie Oliver. Printre aceste superalimente se regasesc tofu (bogata in fier), feta (bogata in calciu), ouale (pentru proteine si vitaminele A si D), pestele gras (sursa de omega 3) sau crevetii (pentru magneziu).

Jamie Oliver recomanda si consumul unor portii mai mici de carne, cresterea consumului de apa si un mic dejun copios. “Când am calatorit in lume, am intâlnit oameni cu o viata lunga si productiva. Toti mâncau un mic dejun consistent”, afirma el, oferind lista completa a celor 14 alimente: oua, lapte de capra (feta), peste, cartofi dulci, legume si zarzavaturi, tofu, fasole neagra, nuci, fructe proaspete, alge, orez salbatic, usturoi, creveti si ardei, arata doctorulzilei.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Vitaminele care iti redau tineretea! Nu trebuie sa lipseasca din dieta femeilor trecute de 40 de ani!

In: Utile

Aproape orice femeie isi doreste un ten perfect, unde sa nu se vada trecerea anilor. Pe masura ce inainteaza in varsta femeile au nevoie de cat mai mult substante nutritive pentru a avea mai multa energie si, chiar daca vitaminele nu ofera tinerete fara batranete si viata fara de moarte, sunt foarte importante pentru organism.

Vitaminele sunt necesare pentru incetinirea procesului de imbatranire, pentru a face sistemul imunitar mai puternic si pentru echilibrarea hormonilor. Pe masura ce femeile imbatranesc, colesterolul devine o probleme destul de grava. Vestea buna este ca vitamina B3, numita si niacina, ajuta la cresterea colesterolului bun (HDL) si la reducerea colesterolului rau (LDL). De asemenea, vitamina B3 ajuta si la prevenirea aterosclerozei, adica rigidizarea arterelor noastre. In plus, ajuta si la cresterea parului.

Vitamine esentiale pentru aparatul digestiv. Atunci cand femeile imbatranesc exista o multime de dezechilibre hormonale. Vitamina B6, numita si piridoxina, previne cancerul de colon, creste nivelul de serotonina, care ajuta in cazul depresiilor si reduce nivelul de homocisteina. Vitamina B12 joaca un rol important in producerea celulelor rosii. Deficitul de vitamina B12 ar putea duce, de asemenea, la anemia pernicioasa, care blocheaza eliberarea de glicoproteina.

Alte doua vitamine importante, esentiale chiar pentru noi, sunt D si E. Deficitul de vitamina D provoaca oboseala si duce la oase slabite, ceea ce creste riscul fracturilor. De asemenea, vitamina E este foarte importanta pentru organism, insa trebuie multa atentie pentru ca supradozajul in cazul acestei vitamine poate duce la, arata bzi.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Cinci obiceiuri care aduc ghinion de ziua Sfantului Nicolae! Vezi ce nu trebuie sa faci azi!

In: Utile

In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei neascultatori. Mos Nicolae nu se arata niciodata.

Cele 5 obiceiuri care aduc ghinion in ziua de Sfantul Nicolae. Se spune ca daca reusim sa stam departe de aceste obiceiuri, putem scapa si de ghinion.

1. Nu este bine sa consumam alimente sau sa bem apa dintr-o farfurie crapata. Vesela sparta este semn de ghinion, iar asa cum si obiectul s-a crapat, asa si viata ta se poate fisura. Daca vrei bunastare, foloseste doar vasele care nu au imperfectiuni.

2. Nu lasa pe masa de Sfantul Nicolae bucatile de paine pe care nu le-ai mancat, dar nici nu le arunca! Foloseste-le pentru a hrani pasarile sau animalele. Se zice ca atunci cand arunci painea, iti arunci si norocul.

3. Oglinda sparta in aceasta zi, ca de altfel tot timpul, este cel mai comun semn de ghinion, asa ca trebuie sa scapi de ea cat mai curand. Stropeste-o cu apa sfintita, apoi ingroap-o in pamant, la o distanta cat mai mare de casa.

4. Chiar daca se spune ca in aceasta perioada trebuie sa fim mai buni, se pare ca nici maruntisul dat oamenilor strazii nu este de bun augur, deoarece atrage saracia. Daca vrei sa le faci un bine, mai bine le oferi ceva de mancare.

5. Incearca sa nu te lauzi cu succesul pe care il ai, chiar daca te intalnesti cu rudele. Daca ai facut acest lucru, bate de trei ori in lemn si scuipa de trei ori peste umarul stang, ca sa nu deochi norocul si sa atragi ghinionul.

Sursa: Secretele

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Mihaela Bilic da de pamant cu nutritia genetica! „Nu inseamna decat multi bani pentru mai nimic”

In: Utile

„Fascinatia noastra pentru lucruri care suna spectaculos, care presupun cel mai inalt grad al stiintei, tehnicii sau medicinii nu are limite. Daca pana acum laserul era elementul capabil sa garanteze excelenta in orice domeniu, genetica vine si deschide noi orizonturi pline de sperante…sau de iluzii.

Imi amintesc obsesia pacientilor din orice domeniu privitoare la folosirea laserului, orice operatie, investigatie sau explorare era privita cu incredere oarba daca presupunea folosirea laserului.
Pentru ca ne-am cam obisnuit cu tehnologiile moderne, vine acum biologia si genetica sa ne ofere solutia la problemele si nefericirile noastre. si ce domeniu era mai usor de exploatat si mai larg ca accesibilitate daca nu mancarea, bat-o vina! Nu era suficient ca s-au inventat milioane de diete, suplimente, tratamente si strategii capabile, vezi Doamne, sa ne topeasca usor si pentru totdeauna kilogramele in plus, acum vine genetica si ne da raspunsul (din pacate nu si solutia) pentru neputinta noastra.

Ce inseamna nutritie genetica? In primul rand o analiza de sange extrem de scumpa care sa identifice profilul genetico-nutritional al fiecarui individ. Pe langa compatibilitatile alimentare afli daca ai sau nu gena rontaielii, daca mananci pe baza de stres sau daca slabesti facand sport. Va spun eu, fara analize, ca in 99,9% din cazuri raspunsul e DA. Dupa parerea mea genetica confirma ceea ce stiam deja, e un fel de explicatie stiintifica pentru ceea ce cu toti am simtit/trait pe pielea noastra.

Din pacate insa, dupa stabilirea profilului genetic, nu exista niciun fel de strategie sau masuri concrete care sa ne ajute sa rezolvam sau macar sa simplificam lupta grea cu poftele, stresul, emotiile si silueta. Am incercat, ca medic nutritionist, sa aflu beneficiile si avantajele pe care aceasta analiza costisitoare le-ar aduce in activitatea noastra de pana acum. si spun cu tristete ca nu am gasit nimic. Rezultatul analizei de sange vine insotit de aceleasi recomandari arhicunoscute pentru diete hipocalorice sau sarace in grasimi/fainoase. La capitolul comportament alimentar si mancat emotional nicio vorba, altfel spus daca ai gena rontaielii, ghinion!
Abtinere si disciplina, program rigid de mese si gustari, calcul penibil de grame si calorii…cu alte cuvinte nimic nou.

Noua este doar denumirea, ambalajul, pachetul: bani multi cheltuiti ca sa-ti confirmi ceea ce stiai. Cat despre solutii, niciun ajutor. Chiar pare o condamnare, pentru ca odata ce ti se spune care-ti sunt genele alimentare realizezi ca nimic nu poate fi schimbat, ca vei avea de luptat cu asta o viata. Desi promitatoare ca enunt, nutritia genetica este, cel putin pentru moment, modesta la capitolul continut. Nu e suficient sa identifici niste gene, trebuie ca apoi sa stii ce poti face cu ele, cum le poti manipula sau exploata in beneficiul unei persoane. Insa pana cand aceste informatii vor fi cu adevarat explicate si integrate, nutritia genetica nu inseamna decat multi bani pentru mai nimic”, scrie pe Facebook Mihaela Bilic.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Adevarul nespus despre conservele de ton pe care le cumperi din magazine!

In: Utile

In ultimii ani tot mai multi romani au inclus in meniul lor salata de ton, dar putini stiu care este adevarul despre pestele din conserve.

Faptul ca tonul inoata pe distante mari, inseamna ca tonul care traieste in Oceanul Pacific a luat cu siguranta contact cu radiatiile care s-au raspandit la Fukushima, cel putin o data in viata lui, daca nu de mai multe ori. Mult mai probabil este vorba despre tonul alb si rosu care au o viata mai lunga (marea majoritate a conservelor de ton au in continut una dintre cele doua specii).

Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi a avut loc la data de 11 martie 2011 la centrala electrica atomica Fukushima din Japonia, care consta din 4 reactoare nucleare, ca urmare a cutremurului din nord-estul tarii de la ora 14:46, urmat de un tsunami de mari proportii.

La 12 aprilie 2011 autoritatile japoneze au marit clasificarea accidentului nuclear de la Fukushima de la nivelul 5 la nivelul 7, nivelul maxim pe scara accidentelor nucleare.Nivelul 7 a fost si nivelul declarat la accidentul nuclear da la Cernobîl în 1986.

Stiati ca radiatiile de la Fukushima sunt in continuare o problema serioasa si ca azi in Oceanul Pacfic se scurg in fiecare zi in jur de 300 de tone de deseuri radioactive datorita dezastrului care s-a produs? Toate deseurile varsate in ocean se vor depune pe fundul apei si se vor mentine radioactive pentru mult timp de acum inainte, lucru ce va duce la afectarea intregului ecosistem.

Expunerea la radiatii este extrem de periculoasa. In plus, tonul acumuleaza pe parcursul vietii o cantitate insemnata de mercur toxic, care se va depune in carnea lui, ca urmare a poluarii industriale, iar efectele secundare ale consumului sunt oribile: de la tulburari cognitive, precum si probleme de coordonare, afectarea memoriei, dureri abdominale, greata, varsaturi,pana la aparitia problemelor mult mai grave de sanatate cum ar fi bolile cronice.

Chiar si o cantitate mica de peste are un impact puternic asupra nivelului de mercur din sange. Un studiu realizat de Departamentul de Protectie a Mediului (Environmental Protection Agency, EPA) a constatat ca la femei care consuma peste de doua ori pe saptamana, concentratia mercurului din sange este de sapte ori mai mare, decat la cei care nu au mancat peste in luna precedenta.

Sursa: Secretele

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Daca ai inteles acest articol, ti-ai putea salva singur viata!

In: Utile

Corpul fizic e format din trei parti principale: celule si doua lichide (sange si limfa). Sangele alimenteaza cu ”hrana” toate celulele din corpul nostru, iar limfa preia toxinele rezultate in urma simplei functionari a celulelor si le duce la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le scoate din corp.

Exemplu: un nou-nascut pentru a creste, are nevoie de doua lucruri vitale: sa fie hranit si sa i se schimbe scutecele. Exact la fel e si cu celulele noastre. Ele au nevoie de hrana (prin sange) si de detoxifiere (prin limfa). Lichidul acesta “uleios”, limfa, si mai vascos decat sangele, care preia toxinele din celule, are o problema: este stationar in corpul nostru, nu este impins/pompat – asemenea sangelui de catre inima. Iar pentru a-l misca, este nevoie de miscare fizica – miscarea muschilor il pune in miscare. Sistemul limfatic incepe sa se miste, toxinele sunt duse la cel mai mare organ de detoxifiere, pielea, si aceasta le elimina foarte usor atunci cand ne miscam alert. Creierul nostru, pancreasul, ficatul, pielea, tot corpul uman….. e ”o gramada” de celule.

Sangele: are un ph de 7,35 – 7,45: asa a fost creat, asa trebuie sa ramana ! in aproximativ patru minute, corpul trebuie sa ridice valorile ph-ului la aceste valori, indiferent de situatie; altfel, viata ar inceta in corpul acesta. Fructele si legumele consumate in stare cruda acidifica sangele CEL MAI PUTIN. Aceleasi legume, insa, gatite induc o aciditate mai mare sangelui nostru, iar preparate altfel decat prin fierbere si coacere, il acidifica si mai mult. Proteina animala induce o aciditate si mai mare. Alimentele superprocesate si rafinate (bomboane, dulciuri, sucuri acidulate, cafea) induc sangelui o aciditate extrem de mare!

Cum spuneam, sangele are la dispozitie patru minute sa ajunga la un ph de 7,35; daca are putina aciditate de neutralizat, acesta va folosi baze din corpul nostru (calciu si magneziu luate direct din oase si dinti), aceasta ducand in timp la slabirea densitatii osoase. Problema mai mare e cand aciditatea este foarte mare si corpul nu mai poate, in patru minute, sa ridice ph-ul sangelui. Spuneam mai devreme ca sangele alimenteaza si e in contact permanent cu toate celulele din corpul nostru. Ce poate face ca sa scape rapid de aciditate si sa ramana alcalin?…..Arunca toata aciditatea pe celule! si la multi dintre noi face aceasta de trei ori pe zi .

Starea normala a celulelor noastre e una alcalina. intr-un mediu aerob (cu oxigen), fiecare celula isi produce energia prin mitocondrii numite si “uzine energetice”, deoarece contin enzimele oxido-reducatoare necesare respiratiei. Respiratia produce energia necesara organismelor, iar aceasta energie este inmagazinata in moleculele de ATP. Mitocondriile au material genetic propriu – ADN mitocondrial -, care contine informatia genetica necesara sintezei enzimelor respiratorii), oxigenul, glucoza si fructoza fiind esentiale!

Acum, imaginati-va ca sangele scapa zilnic de excesul de aciditate, aruncand-o pe celule. Celula sanatoasa devie astfel un mediu foarte acid, unde oxigenul este in cantitati foarte mici. Acum, ea are doar doua variante: ori sa moara, ori sa se transforme, la fel cum am educa un copil. De obicei se transforma (ajunge un talhar sau politician, totuna:) si devine o celula care se adapteaza mediului fara oxigen, invatand sa traiasca intr-un mediu anaerob, producandu-si energia prin fermentatie (ciordeli, speculatii, parazitarea celorlalti semeni, adica cancer social). Aceasta este celula canceroasa. Lucrul acesta nu trebuie sa ne sperie; toti avem intre 1.000 si 10.000 de celule canceroase, zilnic, in corp si in parlament.

Sistemul imunitar si globulele albe le distrug, insa (mai face doamne-doamne curatenie). in cazul acesta, se ridica intrebarea: “Atunci, de ce cancerul face asa mari ravagii? De ce nu sunt protejati toti de propriul sistem imunitar (cum ar fi constitutia si implicit justitia si organele ei) si de globulele albe proprii?” Aici e partea interesanta celulele au o inteligenta proprie (nu e cazul romanilor:). Celula aceea, cand devine canceroasa, stie ca va fi decimata de globulele albe si gaseste o cale sa se faca invizibila pentru sistemul imunitar: se inveleste cu niste celule normale si sanatoase care apartin corpului (celule trofoblaste, adica un fel de lup in blana de miel, nu pierdeti ideea cu politicul, veti intelege perfect cum e cancerul individual si social totodata) si astfel, sistemul imunitar nu vede ce e inauntru.

Exact acelasi lucru il mai intalnim undeva in natura. Fetusul, in corpul mamei, e format din cromozomi de la ambii parinti. Daca sistemul imunitar al mamei l-ar vedea, l-ar ataca imediat. in 1902, John Beard, profesor de embriologie la Universitatea din Edinburgh, Scotia, scria un articol publicat in jurnalul medical Lancet, in care declara ca intre celulele canceroase si anumite celule prembrionare caracteristice fazei initiale a graviditatii, nu exista nicio diferenta.

Celulele stem sunt niste celule din care se poate forma orice. Din aceasta cauza, 80% dintre ele se gasesc in ovare si testicule (pentru a crea viata) si 20% in restul corpului (pentru a reface orice fel de tesut, in caz de accident). Beard a observat ca placenta (care e, de fapt, formata din celule trofoblaste) seamana aproape identic cu celulele canceroase. Iar placenta creste exploziv in primele trei saptamani de sarcina, dupa care se opreste din crestere.
De ce?

Pancreasul copilului incepe sa functioneze dupa a treia saptamana de sarcina, producand o enzima numita “tripsina”. si se pare ca aceasta enzima opreste din crestere placenta. Pana in a noua luna, cresterea placentei este foarte lenta. in luna a noua pancreasul fatului, care lucreaza deja la capacitate maxima, impreuna cu pancreasul mamei, produc aceasta enzima in cantitati suficient de mari incat sa gaureasca placenta. Odata placenta perforata, lichidul amniotic iese (se rupe apa) si sistemul imunitar vede ce se “ascunde” acolo, declansand imediat durerile nasterii; practic, il da afara pe ”parazit”)

Tripsina, in afara faptului ca digera celulele trofoblaste (placenta), mai face ceva: digera proteina animala. Cu o dieta omnivora, in care unii dintre noi trimit cantitati mari de tripsina spre digestia alimentelor de trei ori pe zi si mai au si pancreasul slabit, acesta nu produce tripsina suficienta nici pentru digestie, … deci cum va mai putea distruge invelisul (placenta) cu care celulele canceroase s-au ascuns de sistemul imunitar?

Acesta este motivul pentru care cresterile tumorale depind atat de mult de ”stilul de viata” si de obiceiurile alimentare. Se pare ca celulele canceroase au nevoie de zece ani de divizari si multiplicari, ca sa poata fi observate cu aparatele medicilor si pentru ca acestia sa puna diagnosticul “cancer in faza I”.

Daca in acesti zece ani tinem catev posturi in care sa nu mancam, o perioada, nimic de origine animala, toata tripsina disponibila va merge si va digera invelisul celulelor canceroase, care vor deveni astfel vizibile pentru globulele albe, iar acestea vor fi capabile sa-si indeplineasca rolul. Dupa un post, Dumnezeu ne poate vindeca de cancer si noi nici si nu stim aceasta.

Chimioterapia si radioterapia, ce fac? Omoara celule canceroase! Foarte bine, pana aici…. Omoara, insa, si celule sanatoase! Haideti sa trecem cu vederea aceasta…… Dar fiti atenti: ele PARALIZEAZa GLOBULE ALBE! Dupa prima sedinta de chimioterapie acestea nu mai lupta,deci nu ne mai putem baza pe sistemul imunitar.

Acum intra in scena ”medicamentele” lui Dumnezeu. in multe fructe si legume exista niste ”coloranti”. Acesti coloranti sunt, de fapt, niste otravuri foarte puternice pentru celulele canceroase. Colorantul negru (resveratrolul) e cel mai potent, urat de colorantul rosu si de cel galben.

Sa vedem modul de functionare ! Celulele canceroase sunt foarte ineficiente in a-si produce energia, intrucat o produc prin fermentatie (ciordeala cum spuneam mai sus), deci au nevoie de mult zahar ca sa creasca. Din 20 in 20 de minute vom alimenta celulele canceroase cu acest zahar. Dar consumand zaharul dintr-un fruct de culoare neagra, concomitent cu consumarea zaharului, celulele canceroase vor consuma si resveratrolul si vor muri pe capete. Primul lucru l-am facut; mai avem de facut inca doua. Celula aceea canceroasa am distrus-o si acum, in locul ei, e un lichid foarte toxic. Aceasta otrava trebuie scoasa cumva din organism. Aici intervine sistemul limfatic!!

Exista doua alimente care pun in miscare limfa: lamaia si echinaceea. Consumul a 3-4 lamai stoarse si diluate cu apa, zilnic, si a 2-3 lingurite de pulbere de echinaceea vor asigura miscarea sistemului limfatic, care va prelua lichidul acela foarte toxic si il va duce in ficat. Ficatul amesteca aceasta otrava cu bila si o varsa in intestin, de acolo merge in colon si asteapta sa fie eliminata. Aici mai apare o problema: deoarece colonul reabsoarbe apa, el va reabsorbi si otrava si o va reintroduce in ficat. Aceasta mareste riscul de ciroza la ficat. Solutia salvatoare ar fi sa fortam cumva ficatul sa isi verse bila mult mai des si apoi sa scoatem imediat din intestine lichidul acela toxic. Clismele cu cafea, exact asta fac ! Daca bem cafeaua, aceasta stimuleaza rezervele de glicogen din ficat si ne da un boost de energie – stimulata!! -, dar daca o folosim ca si clisma, aceasta stimuleaza ficatul sa isi verse bila (cu toxinele rezultate din fostele celule canceroase), bila se amesteca cu cafeaua in intestin si colon si este eliminata imediat din organism.

Acesta este ciclul: 12 ore de flux continuu de resveratrol si zahar in sange, apoi 12 ore de post (peste noapte), prin care infometam, pana dimineata, celulele canceroase. Apa cu lamaie si echinaceea duc – prin miscarea limfei otravurile in ficat, iar clismele cu cafea din ora in ora asigura eliminarea toxinelor cat mai repede posibil, nelasandu-le sa se reabsoarba.

Tot ce e scris mai sus ar putea fi inutil, daca nu intervine inainte vindecarea sufleteasca, emotionala.

Dupa ce oamenii apeleaza la toti doctorii, fac tot felul de chimioterapii – care, in sine insele, sunt pentru a “omori” trupul (pe langa celulele canceroase sunt omorate și celule sanatoase) – si dupa ce le incearca pe toate, abia atunci accepta oferta lui Dumnezeu de vindecare, prin “medicamentele” Lui: pentru SUFLET – credinta, dragoste si iertare, iar pentru TRUP – plante si fructe vii. in multe cazuri, prin binecuvantarile lui Dumnezeu corpul reincepe sa functioneze si sa se regenereze, chiar daca este atat de otravit de ura, invidie -mai ales-, neiertare-mult, mult, mai grav-,gelozie, frici … stil de viata si alimentatie necorespunzatoare.
Dumnezeu vindeca sufletul ruinat … si salveaza si trupul – de multe ori, si mai ruinat -, restaurand astfel o mare parte a fiintei umane … Conditia este, El nu poate reface trupul, atata timp cat Tu nu te preocupi sa-ti refaci, mai intai, sufletul ! S-a demonstrat stiintific ca emotiile si sentimentele negative acidifica sangele si pot aduce un dezechilibru in metabolism, arata uti24.

Nu uita, planul LUI functioneaza astfel: VINDECAREA TRUPULUI INCEPE CU VINDECAREA SUFLETULUI (prin minte, intelegere, constientizare)!

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Semnele din vis pe care nu trebuie sa le ignori! Vezi daca ti-au aparut si tie in somn!

In: Utile

 

Se spune ca fiecare dintre noi avem vise, insa doar unii le tin minte, iar uneori prin vise ne sunt transmise anumite semne pe care e bine sa le avem in vedere. Daca visezi ca zbori, inseamna ca trebuie sa iti indeplinesti o dorinta sau ca esti pe punctul de a lua o decizie foarte importanta pentru viata ta. Este un vis destul de des intalnit.

Daca visezi cadere in gol, de cele mai multe ori, semnifica faptul ca ai pierdut controlul a ceva si ca trebuie sa il recastigi.

Daca visezi ca cineva te alearga sau te urmareste si vrea sa te prinda, este un simbol al temerilor si greutatilor din viata ta. Acest vis te indruma sa iti infrunti dificultatile.

Daca te visezi gol(goala), este un simbol al faptului ca esti speriat(a) si nesigur(a) in viata, nu stii pe ce cale sa apuci.

Moartea in vis simbolizeaza sfarsitul unui capitol din viata ta, nu moartea in sine, in planul fizic real.

Daca vezi foc in vis, inseamna ca o transformare va avea loc, in curand, in viata ta.

Femeia insarcinata in vis semnifica o schimbare majora ce se va petrece in curand in viata ta. Bucura-te de ea.

Apa in vis este semn bun. Simbolizeaza curatarea si purificarea. Trebuie sa deslusesti ceva, sa afli, sa cureti.

Daca visezi bani, ei simbolizeaza fie o lipsa a lor in viata reala, fie un program subconstient pe care ti l-ai insusit, o dorinta acuta de crestere financiara, arata doctorulzilei.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Alimentul banal din meniul zilnic care provoaca senzatia de foame permanenta!

In: Utile

 

Potrivit celui mai recent studiu publicat in ”Journal of Clinical Investigation”, aflam ca o cantitate mare de sare in alimentatia zilnica ne face sa consumam mai putine lichide. Totusi, aceasta descoperire surprinzatoare nu este singura care ne ingrijoreaza. Nivelul ridicat de sodiu, spun autorii acestei cercetari, ne creste pofta de mancare si contribuie semnificativ la luarea in greutate.

Oamenii atenti la silueta au invatat ce alimente sa evite, pentru a-si pastra formele armonioase. Cartofii prajiti, pizza, paste, hamburgeri si dulciuri sunt istorie, vom alege multe salate, insa exista o capcana.

Dieta de slabire sau de mentinere poate fi compromisa din cauza unui banal ingredient, despre care cercetatorii au descoperit ca provoaca foame, conform site-ului de sanatate health.com.

Asadar, specialistii avertizeaza sa fim mai atenti la cantitatea zilnica de sare, nu doar la cea pe care o adaugam voluntar in farfuriile noastre, ci si la cea care este ascunsa in alimente, exact ca zaharul.

Consumatorii trebuie sa fie din ce in ce mai constienti de pericolele alimentare ascunse si sa citeasca etichetele, cu orice pret, scrie doctorulzilei.

Conform American Heart Association, cantitatea zilnica de sare nu trebuie sa depaseasca 1500 mg. Acest lucru inseamna aproximativ 3.75 grame. in zilele noastre, o persoana consuma, in medie, 3400 mg de sare in fiecare zi. Putem reduce aceasta cantitate daca avem mai multa grija de unde mancam si cum mancam, atentioneaza health.com.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,