Vaticanul aproba PAPUSA Barbie fara PAR – Cap Limpede

Vaticanul aproba PAPUSA Barbie fara PAR

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

L’Osservatore Romano, ziarul Vaticanului, lauda initiativa companiei americane de jucarii Mattel de a crea o papusa Barbie cheala, pentru fetitele care si-au pierdut parul din cauza tratamentelor contra cancerului.

 

Ideea crearii unei papusi chele a apartinut americancelor Beckie Spin si Jane Bingham, care au sustinut o campanie intensa pe Facebook, in urma careia au primit peste 150.000 de adeziuni.

Beckie Spin are o fetita bolnava de cancer, care si-a pierdut parul dupa ce a facut chimioterapie, in timp ce prietena ei, Jane Bingham, este ea insasi cheala, tot din cauza bolii.

Loading...

In consecinta, Mattel a anuntat ca in 2013 va lansa o papusa cheala pentru a-i sprijini pe copiii care au cancer si si-au pierdut parul in urma tratamentelor. Papusa va veni cu o colectie de peruci si accesorii, insa nu se va vinde in magazine, ci va fi distribuita direct in spitale.

Vaticanul nu doar ca a apreciat intentia celor de la Mattel, dar ii indeamna sa scoata pe piata aceasta papusa, nu doar sa o distribuie in spitale. Potrivit L’Osservatore Romano, aceasta ar putea constitui un important ajutor si pentru fetitele ale caror mame sau rude sufera de pe urma efectelor chimioterapiei.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close