VATICANUL isi expune punctul de vedere impotriva PREOTILOR PEDOFILI!

In: Stirile zilei, World

Vaticanul condamna drastic abuzurile comise de preotii pedofili, in cadrul unei conferinte de presa organizata la bordul avionului papal la intoarcerea dintr-o calatorie in Tara Sfanta.

Razpunzand timp de 40 de minute la intrebarile jurnalistilor, Papa Francisc a anuntat ca „saptamana viitoare, la 6 si 7 iunie”, va oficia „o slujba la Sfanta Marta (resedinta sa), cu sase sau opt victime, urmata de o intalnire cu ele”.

Citeste si   Ai constatat ca nimic nu e ceea ce pare? Vezi cele zece tehnici de manipulare ale poporului: Decalogul Chomsky!

Intrebat despre atitudinea Vaticanului fata de prelatii acuzati de astfel de abuzuri, el a subliniat ca „trei episcopi fac obiectul unor anchete, iar unul dintre ei a fost condamnat deja”.

De altfel, a adaugat Papa Francisc, „preotii care fac asa ceva il tradeaza pe Dumnezeu”.

Luna trecuta, Papa a cerut iertare pentru abuzurile asupra minorilor, calificandu-le un „rau” absolut. El a promis intesificarea actiunilor impotriva acestui fenomen, ca raspuns la acuzatii de minciuna si relaxare a Vaticanului pe aceasta tema.

Citeste si   Terifiant! Momentul in care prima femeia kamikaze din Europa s-a aruncat in aer a fost filmat. Clipul a fost facut public. Video

In cadrul unei audieri la un comitet ONU, la Geneva, un oficial de la Vatican a dezvaluit ca justitia canonica a tratat 3.420 de cazuri de abuzuri in ultimii zece ani.

Din aceste cazuri, 848 de preoti au fost caterisiti, in timp ce 2.572 au fost rugati sa duca „o viata de rugaciune si penitenta”.

Citeste si   Victor Ponta a revenit la "scarbici"! E in carje!

La inceputul lui mai, o comisie de experti infiintata de Papa Francisc a anuntat ca vrea sa puna in aplicare in curand „proceduri eficiente” de pedepsire a preotilor pedofili.

Sursa: antena3.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close