Veste importanta pentru detinatorii de drone din Romania. Uite ce au decis deputații!

In: Tech

Romanii care si-au cumparat sau intentioneaza sa isi achizitioneze o drona, aparate ce sunt incluse in categoria avioanelor fara pilot, vor putea sa le utilizeze de azi inainte fara probleme in spatiul aerian al Romaniei.

Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care permite avioanelor fara pilot sa opereze in spaţiul aerian naţional, inregistrandu-se 311 voturi „pentru” si niciunul impotriva.

Citeste si   Nu plecati la drum... vin ninsorile si viscolul! Este cod portocaliu in Bucuresti!

Proiectul modifica astfel ordonanţa 29/1997 privind Codul aerian civil si a fost iniţiat de deputaţii PNL George Scutaru, Ion Mocioalca, Mihai Weber si Corneliu Cozmanciuc in 2013. Iniţiativa legislativa a fost adoptata anterior de Senat.

Proiectul introduce prevederi in Codul aerian civil pentru a permite operarea avioanelor fara pilot (UAV – unmanned aerial vehicle) sau drone, cum mai sunt cunoscute, in spaţiul aerian naţional. In expunerea de motive se arata ca, prin intervenţiile legislative propuse, legislaţia naţionala este adusa la cea europeana.

Citeste si   Adevarul pe care nimeni nu-l banuia despre parintele Arsenie Boca! Detaliul dezvaluit acum de inaltii Bisericii

Propunerea legislativa mai prevede inlocuirea sintagmei aeronave militare romanesti cu aeronave de stat.

sursa: mediafax.ro

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close