VIDEO Comorile Romaniei laudate de un francez: „Tara voastra este o piatra de aur”!

In: Multimedia, Videogalerie

Un francez a tinut sa laude Romania pentru comorile pe care le detinem, fiind atat de impresionat incat a realizat un filmulet emotionant “Romania – piatra de aur”.

“Cand vii pentru prima data in Romania se spune ca trebuie sa iei o piatra in gura. Pentru a-i gusta pamantul, pentru a-i simti parfumurile salbatice”, incepe marturia barbatului.


“Se spune ca trebuie sa stii sa privesti de aproape comorile pe care le pastreaza sub ochii nostri, in padurile sale umede de brad si de stejar batran, in intinderea lanurilor de porumb, de orz, de grau si de paie uscate. Se spune ca nu trebuie decat sa te apleci si sa culegi. Se spune ca aici exista pomi cu fructe magice, ca acele livezi cu prune salbatice al caror elixir ii face pe oameni fericiti. Se poate auzi de departe ecoul legendelor si al povestilor fantastice, povesti care te fac sa visezi. Se mai spune ca daca mergi departe, in inima Transilvaniei, in locuri somptuoase, poti intalni copaci vorbitori si flori fermecate. Poti vedea ursi salbatici si animale fantastice. Se spune ca daca vom cauta suficient de sus, pe drumul creaturilor ciudate si in pas cu vampirii, vom putea gasi o comoara pierduta. Dar locurile frumoase nu-si arata toate ascunzisurile, iar pietrele batrane nu-si spun toata povestea. Exista in Romania o gradina imensa. Ea ascunde o comoara. Cand vii in Romania ti se spune sa iei o piatra in gura. Acum stiu de ce. Piatra este din aur.”

 

 

Loading...

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close