Cum va fi vremea de Revelion si pana de Sfantul Ioan!?

In: Vremea Infotrafic

Din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 25 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018 rezulta ca temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, in timp ce precipitatiile, indeosebi sub forma de lapovita si ninsoare, se vor semnala doar in ultimele zile din 2017 si in primele din 2018.

In Banat, pana pe 28 decembrie va fi o vreme deosebit de calda pentru ultima decada a lunii decembrie, cu valori termice medii de 11 – 13 grade Celsius, ziua si 0 – 5 grade, noaptea. Ulterior, procesul de racire a vremii va determina trecerea la un regim termic apropiat de cel normal pe 30 si 31 decembrie, cand media regionala a temperaturii maxime va fi de 3 – 4 grade, iar cea a temperaturii minime, circa -2 grade. Pe parcursul primelor 2 – 3 zile ale anului 2018 se estimeaza cresteri de 2 – 3 grade ale acestor medii, iar in perioada 4 -7 ianuarie sunt estimate medii ale maximele diurne de 4 – 6 grade Celsius, iar ale minimelor nocturne de -2 si -1 grad Celsius. Precipitatiile vor fi in general slabe si locale in intervalul 28 – 30 decembrie, initial ploi, apoi lapovite si ninsori, fiind posibila pe arii restranse formarea de polei. In unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicata pentru aparitia precipitatiilor slabe, predominant sub forma de lapovita si ninsoare.

In Crisana, primele 4 zile ale intervalului de prognoza vor avea o vreme deosebit de calda pentru ultima decada a lunii decembrie, cu valori termice medii de 10 – 12 grade Celsius, ziua si 0 – 4 grade Celsius, noaptea. In ultimele 3 zile ale acestui an, vremea se va raci astfel incat pe 31 decembrie va fi un regim termic apropiat de cel normal, media regionala a temperaturii maxime fiind de 2 – 3 grade, iar cea a temperaturii minime, in jurul a -3 grade. Pe parcursul primelor 2 – 3 zile ale anului 2018 se estimeaza cresteri cu 2 – 3 grade Celsius ale acestor medii, iar in perioada 4-7 ianuarie, maximele diurne vor fi de 4 – 5 grade Celsius, iar minimele nocturne de -3 si -2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 28-30 decembrie, cand local vor fi ploi ce se vor transforma in lapovita si ninsoare, putand favoriza izolat producerea de polei. In unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicata pentru aparitia precipitatiilor slabe, predominant sub forma de lapovita si ninsoare.

In regiunea Transilvaniei, vremea va fi mai calda in perioada 25 – 28 decembrie, decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii decembrie, cu valori termice medii de 8 – 10 grade, ziua s de -4 – 2 grade, noaptea. Spre sfarsitul acestui an, procesul de racire a vremii va determina pe 31 decembrie trecerea la un regim termic apropiat de cel normal, media regionala a temperaturii maxime fiind de 1 – 2 grade Celsius, iar a temperaturii minime, in jurul a -5 grade. Pe parcursul primelor 2 – 3 zile ale anului 2018 se estimeaza cresteri de 2 – 3 grade ale acestor medii, iar in perioada 4-7 ianuarie maximele diurne vor atinge, in medie, 3 – 4 grade, iar minimele nocturne, -4 si -3 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii slabe va fi mai ridicata in intervalul 28-30 decembrie, cand vor predomina lapovita si ninsoarea, iar izolat vor fi conditii de polei. In unele zile ale intervalului 2 – 7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicata pentru aparitia precipitatiilor slabe, predominant sub forma de ninsoare.

In Maramures, in primele patru zile ale primei saptamani, vremea se va incalzi astfel incat mediile maximelor vor creste de la 6 la 11 grade Celsius, iar cele ale minimelor vor oscila intre -1 si 3 grade. Intre 29 si 31 decembrie, pe fondul racirii vremii, mediile diurne vor cobori pana la 2 grade, iar cele nocturne, spre -5 grade Celsius. Va urma o crestere usoara a temperaturilor maxime pana in data de 2 ianuarie, apoi acestea se vor situa, in medie, intre 2 si 4 grade. Mediile minimelor vor creste de la -5 la -2 grade in zilele de 3 si 4 ianuarie si apoi vor fi in scadere pana la -4 grade, la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare intre 28 si 30 decembrie. In ultima saptamana doar trecator, in unele zile, pot fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare.

In Moldova, vremea va fi calda in primele patru zile ale intervalului, cu mediile maximelor diurne in jurul valorii de 9 grade, apoi se va raci in 30 si 31 decembrie pana la o medie de 3 – 4 grade Celsius. In a doua saptamana de prognoza, mediile diurne vor oscila intre 3 si 5 grade. Valorile medii nocturne, in prima parte a saptamanii se vor situa intre -1 si 0 grade, iar in data de 29
decembrie acestea vor creste pana la 4 grade, urmand o scadere pana la -3 grade, la 1 ianuarie 2018. In a doua saptamana, mediile nocturne vor varia intre -3 si 1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ scazuta pe tot parcursul perioadei de prognoza, exceptand intervalul 29-30 decembrie, cand vor fi posibile precipitatii predominat sub forma de ploaie.

In regiunea Dobrogei, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal in primele cinci zile ale acestei saptamani, cand temperaturile medii maxime vor fi de 11 – 13 grade Celsius, iar cele minime vor atinge, la sfarsitul acestui interval, 8 – 9 grade. In zilele de 30 si 31 decembrie, desi procesul de racire al vremii se va resimti si in aceasta regiune, temperaturile medii diurne si nocturne vor avea valori usor mai ridicate decat in mod normal, mentinandu-se pozitive. Primele sapte zile ale lunii ianuarie vor fi caracterizate in continuare de temperaturi medii ce depasesc normele climatologice si anume 4 – 7 grade, ziua si -1 si 1 grad Celsius, noaptea. Nu se vor semnala precipitatii in intervalul 25 – 27 decembrie, dar probabilitatea de aparitie a acestora va creste in intervalul 28 decembrie – 31 ianuarie, cu cele mai mari sanse de producere in zilele de 29 si 30 decembrie, cand vor fi mai ales ploi. In unele zile ale intervalului 2 – 7 ianuarie 2018, local vor fi posibile precipitatii slabe, mixte.

In Muntenia, vremea va fi deosebit de calda, in perioada 25 – 29 decembrie, pentru ultima decada a lunii decembrie mai ales in cursul zilelor, cand temperaturile maxime vor fi, in medie, de 10 – 13 grade Celsius. In intervalul 30 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018, vremea se va raci, insa temperaturile medii diurne si nocturne vor continua sa fie usor mai ridicate decat in mod normal fiind pozitive, ziua si usor negative, noaptea. Din punct de vedere al precipitatiilor se estimeaza o probabilitate redusa de aparitie in intervalul 25 – 27 decembrie, dar aceasta va creste treptat in perioada 28 – 31 decembrie, cu precadere in zilele de 29 si 30 decembrie cand vor fi predominant sub forma de ploaie. In prima saptamana a lunii ianuarie 2018, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor slabe, mixte, va fi mai ridicata spre finalul acesteia.

In Oltenia, in intervalul 25 – 28 decembrie, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit, mai ales in cursul zilelor, cu temperaturi medii diurne in jur de 10 grade. In intervalul 30 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018, vremea se va raci, insa temperaturile medii diurne vor continua sa fie usor mai ridicate decat in mod normal fiind pozitive. Mediile termice din timpul noptii, vor fi in general apropiate de cele normale, dar usor negative si posibil mai coborate in perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, pana spre -4 grade Celsius. Din punct de vedere al precipitatiilor posibilitatea de aparitie va fi foarte redusa in intervalul 25 – 27 decembrie, dar va creste treptat in perioada 28 – 31 decembrie, indeosebi in zilele de 29 si 30 decembrie cand vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, in general slabe cantitativ. In saptamana 1-7 ianuarie, probabilitatea pentru precipitatii slabe cantitativ, mixte, va fi mai ridicata catre finalul perioadei.

La munte, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal in intervalul 25 – 28 decembrie, urmand a se raci treptat incepand cu 29 decembrie. In aceste conditii, intre 30 decembrie si 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales in cursul noptilor, cand la altitudinile mai mari pot fi conditii de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2 – 7 ianuarie 2018 se preconizeaza temperaturi medii usor mai ridicate decat cele specifice acestei perioade a anului, in jurul a 0 grade, ziua si -8 si -4 grade, noaptea. Cele mai ridicate sanse de aparitie a precipitatiilor, predominant sub forma de ninsoare vor fi in intervalul 28 – 31 decembrie. In timpul celei de-a doua saptamani (1-7 ianuarie) probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in general redusa, dar la nivel local se pot semnala, trecator, ninsori slabe.

By: Elena Tudor Tags: , , ,

Mare grija pe unde calatoriti! Cod galben de ninsori si viscol puternic!

In: Vremea Infotrafic

Meteorologii au emis duminica avertizari cod galben de ninsori si vant puternic pentru zonele de munte ale judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Neamt, Suceava, Bistrita Nasaud, Maramures, Buzau, Prahova, Arges, Dambovita. Pentru Mehedinti, Gorj si Valcea, codul galben a intrat in vigoare la ora 8:00 si este valabil pana la ora 14:00, fiind anuntate intensificari ale vantului in zona montana inalta.

In Neamt si Suceava, tot pana la ora 14:00, la altitudini de peste 1700 m, vantul va prezenta intensificari ce vor atinge si depasi la rafala 90..100 km/h, spulberand si viscolind zapada.

Ȋn zona montana inalta a judetelor Bistrita Nasaud si Maramures, la altitudini de peste 1700 m, vantul va prezenta intensificari care la rafala vor atinge si depasi 70…90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii. Codul galben pentru acest judete este valabil pana la ora 11:00.

Tot pana la ora 11:00, zonele de munte ale judetelor Buzau, Prahova, Arges si Dambovita sunt sub cod galben de vant puternic

De asemenea, pentru judetele Vaslu si Galati sunt semnalate precipitatii, lapovita si depuneri de polei.

sursa: realitatea

By: Elena Tudor Tags: , , , , , ,

Informare meteorologica. Ninsori moderate pana maine dupa amiaza!

In: Vremea Infotrafic

Potrivit informarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul duminica ora 13.00 – luni ora 15.00, va ninge in general moderat cantitativ in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde se va depune strat nou de zapada, iar in estul Transilvaniei si in centrul si sudul Moldovei in dupa-amiaza zilei de duminica si in prima parte a noptii de duminica spre luni vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare. In dealurile sudice vor fi ninsori si lapovita, iar in Dobrogea si Campia Romana ploile se vor transforma temporar in lapovita si ninsoare.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 45 – 50 de kilometri pe ora in regiunile estice si sud-estice, iar pe litoral si in zona Carpatilor de Curbura rafalele vor fi in jurul a 55 de kilometri pe ora.

Racirea vremii va continua, astfel ca valorile termice vor fi in majoritatea zonelor mai scazute decat normele perioadei, iar minimele vor deveni negative in toata tara.

PROGNOZA PE TREI ZILE

Astazi, vremea se va raci, mai accentuat in jumatatea de sud-est a tarii. Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge in zona de munte, vor fi mai ales ninsori si lapovita la deal, local in Moldova, Transilvania, Banat si izolat in Crisana, iar la campie in Oltenia, Muntenia si Dobrogea va ploua. In Carpatii Meridionali si de Curbura ninsorile vor fi in general moderate cantitativ si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in regiunile sud-estice, unde temporar vantul va avea intensificari de pana la 45…50 km/h, iar pe litoral la rafala vor fi in jurul a 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 10 grade.

In Capitala, vremea se va raci semnificativ fata de ziua anterioara. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 5…6 grade.

Luni, valorile termice se vor situa in jurul celor specifice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 …-1 grad in depresiuni si in nordul Moldovei si 5 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare in Oltenia, Muntenia, local in Banat, Dobrogea si izolat in restul teritoriului. La munte temporar va ninge. Vantul va sufla slab si moderat. Luni, in Bucuresti, vremea va continua sa se raceasca. In jur de un grad dimineata si doar 2-3 grade la amiaza. Cerul va fi noros si trecator vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare.

Marti, vremea va fi usor mai rece decat normal pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 grade la Suceava si 3 grade in vestul Olteniei (Drobeta 3 ). Cerul va avea innorari temporare si vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, local in sudul tarii si izolat in rest. La munte va ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice. In Capitala, cerul va avea innorari si temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 1…3 grade.

By: Elena Tudor Tags: , , , ,

Cum va fi vremea de Florii si de Paste? Vezi prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie

In: Vremea Infotrafic

Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in luna aprilie, temperatura aerului va avea valori in apropierea mediei climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord, nord -est si centru. Potrivit ANM, vremea va fi extrem de instabila, cu precipitatii in majoritatea regiunilor. In vestul tarii se anunta alternanta zilelor deosebit de calde, chiar si 25 de grade, cu zilele reci. De Florii si de Paste, mercurul din termometre va urca pana la 12-18 grade, dar se anunta si ploi. 

Cantitatile totale de precipitatii ar putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale. Mercurul din termometre va urca in acesta luna pana la 18 grade, iar minimele se vor situa intre 5 si 10 grade.

MUNTENIA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie si se vor situa in jurul celor climatologic specifice perioadei din an, astfel ca maximele vor fi cuprinse intr-un ecart mediu de 13…18 grade, iar minimele intre 2 si 7 grade. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand valori diurne de 17…21 de grade si nocturne de 5…9 grade, medie regionala. Averse mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in intervalul 4…6 aprilie, cu o probabilitate mai mare in orele dupa-amiezelor, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, estimarile prognostice arata sanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie).

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile de temperatura, mai ales cele diurne, vor scadea semnificativ fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse intr-un ecart mediu de 10 la 16 grade si minime de 0…7 grade, cu cele mai scazute valori in perioada 6-7 aprilie cand vor caracteriza o vreme mai rece decat ar fi normal. Apoi, din data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, fiind de asteptat valori diurne de 14…20 de grade si nocturne de 2…7 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea de aparitie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai ridicata in perioada 5-7 aprilie si 12-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi in zilele de sfarsit de saptamana (8-9, respectiv 15-16 aprilie).

MOLDOVA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. In zilele de 6 si 7 aprilie, vremea va fi racoroasa mai ales in jumatatea de nord a regiunii, cu temperaturi ziua de 9…14 grade si noaptea de 1…4 grade, in medie regionala. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand un ecart mediu al maximelor de 16…20 de grade si al minimelor de 5…9 grade. Ploi mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in jurul datei de 6 aprilie. Pentru celelalte zile ale intervalului de referinta se mentine o probabilitate relativ ridicata pentru ploi locale. Exceptie vor face zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie) cand sansele de ploaie vor fi cele mai reduse.

OLTENIA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie si vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei din an, astfel ca maximele vor fi cuprinse intr-un ecart mediu de 13…18 grade, iar minimele intre 2 si 7 grade. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand valori diurne de 17…21 de grade si nocturne de 5…9 grade, medie regionala. Averse mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in zilele de 4 si 5 aprilie, cu o probabilitate mai mare in orele dupa-amiezelor, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, estimarile arata sanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie).

DOBROGEA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vor fi variatii termice de la o zi la alta, dar in general valorile se vor mentine apropiate de cele climatologic specifice primei decade de aprilie, cu un ecart mediu de 11…16 grade ziua si 4…7 grade noaptea. Apoi, din data de 9 aprilie, sunt estimate temperaturi in crestere usoara si treptata, maximele urmand a ajunge pana la valori medii de 14…18 grade, iar minimele la 6…9 grade. Pentru intervalul 4-7 aprilie, instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse locale, moderate cantitativ, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi la sfirsitul primei saptamani, dar foarte probabil si al celei de-a doua, din intervalul de referinta.

BANAT

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor fi in scadere semnificativa fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie, astfel ca, in special in perioada 6-7 aprilie, acestea vor ajunge sa caracterizeze o vreme racoroasa. Media temperaturilor maxime va fi de 12…17 grade, iar cea a minimelor de 4…7 grade. Incepand din data de 9 aprilie vremea se va incalzi din nou, astfel ca valorile diurne, in cea mai mare parte a timpului, vor urca pana la o medie de 20…22 de grade, iar cele nocturne vor fi de 6…10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, dar in special in perioadele 4 -7 aprilie si 12-14 aprilie, cand aversele vor cuprinde areale extinse si vor fi in general moderate cantitativ. In schimb, sfarsitul primei, dar si al celei de-a doua saptamani vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

CRISANA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor scadea semnificativ fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse intr-un ecart mediu de 10 la 16 grade si minime de 2…7 grade, cu cele mai scazute valori in perioada 6-7 aprilie cand vor caracteriza o vreme racoroasa. Apoi, incepand cu ziua de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou si sunt de asteptat valori diurne de 19…21 de grade si nocturne de 5…8 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea de aparitie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, dar cu precadere in perioadele 5-7 aprilie si 12-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi in zilele de sfarsit de saptamana ( 8-9, respectiv 15-16 aprilie).

MARAMURES

Comparativ cu valorile inregistrate la debutul acestei luni, intervalul 5 – 8 aprilie va fi caracterizat de temperaturi in scadere accentuata, respectiv maxime ce se vor incadra intr-un ecart mediu de 10 la 15 grade si minime de 0 la 6 grade. Incepand cu ziua de 9 aprilie este estimata o incalzire a vremii care va determina valori diurne de 16 …20 de grade si nocturne de 4…7 grade. Probabilitatea pentru ploi, local moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, in mod deosebit in zilele de 5-6 aprilie, respectiv 12-14 aprilie. In schimb, sfarsitul primei, dar si al celei de-a doua saptamani vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

LA MUNTE

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, scaderea de temperatura fata de valorile inregistrate la debutul lunii aprilie va fi semnficativa, astfel ca vremea va deveni chiar rece pentru aceasta perioada din an, in special in perioada 6-7 aprilie. Astfel, se vor inregistra valori maxime de 2 la 8 grade, in medie. Minimele nocturne vor deveni negative in toata zona montana la mijlocul saptamanii. Apoi, incepand din 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, iar valorile termice, de 4…10 grade ziua si 0…5 grade noaptea, se vor situa in general peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii, in general moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, in mod deosebit in 4-5 aprilie cand vor predomina ploile, dar si 6-7 aprilie cand vor fi mai ales lapovite si ninsori. In schimb, sfarsitul primei saptamani, dar si al celei de-a doua, vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI: Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

By: Elena Tudor Tags: , ,

Aveti grija unde plecati la drum! Cod galben de ninsori!

In: Vremea Infotrafic

Daca aveti de gand sa plecati la drum in aceste zile trebuie sa stiti ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ninsori pentru ziua de duminica in zonele montane, fiind emisa de asemenea si o informare meteo de ploi si vant puternic pentru toata tara, valabila pana luni dimineata.

Meteorologii avertizeaza ca duminica, intre orele 08:00 – 20:00, in Carpatii Orientali si in cei Meridionali vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat mai consistent de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, cu rafale de peste 55…60 km/h, iar pe creste peste 70…80 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Codul galben de ninsori este valabil pentru zonele montane din judetele Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Neamt, Harghita, Covasna, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Brasov, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Hunedoara si Caras Severin.

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o informare meteo de ploi si vant puternic pentru toata tara, valabila de duminica de la ora 03.00 pana luni dimineata, la ora 10.00.

Potrivit ANM, incepand din a doua parte a noptii de sambata spre duminica (25/26 martie) precipitatiile se vor extinde treptat si vor cuprinde pe parcursul zilei de duminica (26 martie) centrul, sudul si estul tarii unde se vor cumula pe arii restranse 15…20 l/mp. Va ploua, iar in Transilvania si trecator in Moldova vor fi precipitatii si sub forma de lapovita sau ninsoare. Indeosebi pe parcursul zilei de duminica in majoritatea zonelor, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 50…60 km/h.

In a doua parte a noptii de duminca spre luni si in dimineata zilei de luni, in regiunile intracarpatice si izolat in rest se va produce bruma.

sursa: mediafax.ro

Se schimba vremea pana luni! Precipitatii in toata tara!

In: Vremea Infotrafic

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitatii moderate cantitativ, ninsori la munte si depuneri de polei valabila de sambata, de la ora 23:00, pana luni, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat vor fi precipitatii in jumatatea de sud a tarii si local in centru si nord-est. In sud-vest cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp si izolat, mai ales la munte, 25-30 l/mp.

In nordul si vestul Olteniei, nord-vestul Munteniei, Muntii Banatului si local in Carpatii Meridionali vor predomina ninsorile si se va depune strat nou consistent de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, mai ales pe crestele montane inalte, spulberand zapada.

In zonele joase de relief din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul si centrul Moldovei, vor fi precipitatii mixte, care vor favoriza depuneri de polei.

AGERPRES

Romania ingheata! Vezi cum va fi vremea in urmatoarele 7 zile!

In: Vremea Infotrafic

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineata, o informare meteo de frig si nopti geroase, in special pentru estul si sudul tarii, valabila pana marti, 14 februarie.

Potrivit sursei citate, in perioada 9 – 14 februarie, vremea va deveni deosebit de rece in majoritatea regiunilor, dar mai ales in est si sud, unde temperaturile maxime se vor mentine preponderent negative.

Noptile vor fi geroase la inceputul intervalului (in noaptea de joi spre vineri, 9/10 februarie) mai ales in Moldova si in depresiunile intramontane, apoi, local, si in Muntenia, Oltenia, Transilvania si, izolat, in celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, in general, intre -17 si -10 grade, mai scazute, sub -22 de grade, indeosebi in depresiunile din estul Transilvaniei si jumatatea de nord a Moldovei.

„In cursul zilei de joi (9 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ in Moldova, Muntenia si Oltenia, precum si in zonele de munte, iar vantul va avea unele intensificari in regiunile sudice, spulberand trecator zapada. Pe arii restranse in sud-est vor mai fi depuneri de polei”, precizeaza ANM, adaugand ca, in functie de evolutia meteorologica, prezentul mesaj va fi actualizat. AGERPRES

By: Elena Tudor Tags: , , ,

Evolutia vremii pana pe 15 ianuarie!

In: Stirile zilei, Vremea Infotrafic

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie pana pe data de 15 ianuarie ne asteapta temperaturi extrem de scazute cu probabilitate scazuta de precipitatii. Iata cum va fi vremea in fiecare regiune din Romania:
BANAT
Temperatura aerului va fi in scadere in prima parte a intervalului, apoi va creste usor, dar valorile termice se vor menine, in general, sub normele specifice perioadei. Dupa data de 7 ianuarie regimul termic se va mentine relativ constant, fiind caracterizat de medii ale valorilor maxime cuprinse intre -2 si 1 grad si ale celor minime situate intre -9 si -5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitaiilor va fi ridicata si dupa data de 7 ianuarie.
CRISANA
Nu vor fi variatii mari ale regimului termic, astfel incat mediile diurne se vor situa intre -3 si 1 grad, iar cele nocturne vor fi cuprinse intre de -10 si -5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitaitilor va fi ridicata intre 7 si 15 ianuarie.
TRANSILVANIA
Regimul termic diurn va avea o tendina generala de scadere se vor inregistra medii termice situate intre -5 si -1 grad la valorile maxime diurne si intre -14 si -8 grade, in general, la cele minime nocturne. Probabilitate pentru precipitatii va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala intre 7 si 15 ianuarie.
MARAMURES
Vremea va fi cu mult mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an. Regimul termic mediu a intervalului de prognoza va fi caracterizat de temperaturi diurne cuprinse intre -7 si -2 grade si nocturne intre -14 si -8 grade. Se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, dar probabilitatea ca acestea sa fie mai insemnate cantitativ si pe arii mai extinse va fi mai ridicata in perioada 7 si 14 ianuarie.
MOLDOVA
Desi temperaturile vor creste usor incepand cu ziua de 8 ianuarie, pana la sfarsitul intervalului acestea se vor mentine sub mediile regionale, cu maxime inre -3 si -1 grad si minime intre -10 si -6 grade Celsius.Incepand cu 8 ianuarie, local si temporar va ninge slab.
DOBROGEA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, valorile termice vor creste din nou si pana la sfarsitul intervalului se vor mentine apropiate de cele normale. Astfel, maximele se vor situa in medie intre -2 si 2 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade Celsius. Pe arii restranse mici vor fi precipitatii slabe, iar incepand cu 8 ianuarie acestea se vor semnala local si temporar.
MUNTENIA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului, se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada si se vor situa intre 0 si 2 grade Celsius. Minimele termice
vor fi cuprinse, in medie, intre -8 si -5 grade, exceptand nopile de 7 si 8 ianuarie, cand vor
cobori spre -15…-14 grade.
OLTENIA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, se vor mentine apropiate de cele normale, fiind cuprinse, in medie, intre -1 si 2 grade. Minimele termice se vor situa intre -8 si -3 grade, exceptand nopile de 7 si 8 ianuarie, cand vor cobori spre valoarea medie de -14 grade.
LA MUNTE
Noptile vor fi geroase, fiind caracterizate de minime termice cuprinse, in medie, intre -14 si -8 grade, iar
pe 7 si 8 ianuarie temperaturile nocturne vor cobori pana la valori medii situate intre de -21 si -16 grade. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, va fi ridicata dupa data de 7 ianuarie. In restul intervalului doar pe arii restranse si trecator va ninge slab.

Nu plecati la drum! Cod galben de ninsoare viscolita pana in 31 decembrie!

In: Vremea Infotrafic

Administratia Nationala de Meteorologie a avertizat astazi cu privire la conditiile meteorologice nefavorabile din urmatoarele 48 de ore, iaru autoritatile recomanda romanilor sa se limiteze la deplasarile strict necesare pentru a nu ramane blocati in nameti.

Intre 29 decembrie, ora 12 si 30 decembrie, ora 23 vor avea loc intensificari sustinute ale vantului, coform ANM. In intervalul mentionat, in Dobrogea, estul Munteniei si sudul Moldovei, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de 55…65 km/h. Indeosebi pe litoral si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, temporar vor fi rafale de peste 70 km/h.
De asemenea un cod galben de ninsori viscolite va fi in vigoare in intervalul 30 decembrie, ora 08 si 31 decembrie, ora 08. Astfel in judetele Constanta, Ialomita si Calarasi, in cursul zilei de vineri, 30 decembrie si in noaptea de vineri spre sambata (30/31 decembrie) temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa. Pe litoral, vor fi posibile precipitatii mixte cu formare de polei, scrie in comunicatul trimis de ANM.

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,

Vremea se inrautateste in urmatoarele ore! Viscol si ninsoare!

In: Vremea Infotrafic

Pentru romanii care se afla in trafic este bine sa afle ca in urmatoarele ore pe anumite drumuri din tara este mai bine sa nu se deplaseze deparece vantul si ninsoarea viscolita vor afecta circulatia rutiera si feroviara.

Meteorologii au emis, marti, noi atentionari nowcasting Cod galben de vreme rea, valabile pe raza a 12 judete din Muntenia, Oltenia, Transilvania si Maramures, in urmatoarele trei ore.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pana la ora 20:00, in judetele Buzau, Prahova, Arges, Dambovita, Mehedinti, Dolj, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Bistrita-Nasaud si Maramures se vor semnala, la altitudini de peste 1.700 de metri, intensificari ale vantului cu rafale ce vor depasi 70 – 80 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

Atentionarile de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.

AGERPRES

By: Elena Tudor Tags: , , , ,