Cum va fi vremea de Florii si de Paste? Vezi prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie

In: Vremea Infotrafic

Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in luna aprilie, temperatura aerului va avea valori in apropierea mediei climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord, nord -est si centru. Potrivit ANM, vremea va fi extrem de instabila, cu precipitatii in majoritatea regiunilor. In vestul tarii se anunta alternanta zilelor deosebit de calde, chiar si 25 de grade, cu zilele reci. De Florii si de Paste, mercurul din termometre va urca pana la 12-18 grade, dar se anunta si ploi. 

Cantitatile totale de precipitatii ar putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale. Mercurul din termometre va urca in acesta luna pana la 18 grade, iar minimele se vor situa intre 5 si 10 grade.

MUNTENIA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie si se vor situa in jurul celor climatologic specifice perioadei din an, astfel ca maximele vor fi cuprinse intr-un ecart mediu de 13…18 grade, iar minimele intre 2 si 7 grade. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand valori diurne de 17…21 de grade si nocturne de 5…9 grade, medie regionala. Averse mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in intervalul 4…6 aprilie, cu o probabilitate mai mare in orele dupa-amiezelor, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, estimarile prognostice arata sanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie).

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile de temperatura, mai ales cele diurne, vor scadea semnificativ fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse intr-un ecart mediu de 10 la 16 grade si minime de 0…7 grade, cu cele mai scazute valori in perioada 6-7 aprilie cand vor caracteriza o vreme mai rece decat ar fi normal. Apoi, din data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, fiind de asteptat valori diurne de 14…20 de grade si nocturne de 2…7 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea de aparitie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai ridicata in perioada 5-7 aprilie si 12-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi in zilele de sfarsit de saptamana (8-9, respectiv 15-16 aprilie).

MOLDOVA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. In zilele de 6 si 7 aprilie, vremea va fi racoroasa mai ales in jumatatea de nord a regiunii, cu temperaturi ziua de 9…14 grade si noaptea de 1…4 grade, in medie regionala. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand un ecart mediu al maximelor de 16…20 de grade si al minimelor de 5…9 grade. Ploi mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in jurul datei de 6 aprilie. Pentru celelalte zile ale intervalului de referinta se mentine o probabilitate relativ ridicata pentru ploi locale. Exceptie vor face zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie) cand sansele de ploaie vor fi cele mai reduse.

OLTENIA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie si vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei din an, astfel ca maximele vor fi cuprinse intr-un ecart mediu de 13…18 grade, iar minimele intre 2 si 7 grade. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand valori diurne de 17…21 de grade si nocturne de 5…9 grade, medie regionala. Averse mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in zilele de 4 si 5 aprilie, cu o probabilitate mai mare in orele dupa-amiezelor, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, estimarile arata sanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie).

DOBROGEA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vor fi variatii termice de la o zi la alta, dar in general valorile se vor mentine apropiate de cele climatologic specifice primei decade de aprilie, cu un ecart mediu de 11…16 grade ziua si 4…7 grade noaptea. Apoi, din data de 9 aprilie, sunt estimate temperaturi in crestere usoara si treptata, maximele urmand a ajunge pana la valori medii de 14…18 grade, iar minimele la 6…9 grade. Pentru intervalul 4-7 aprilie, instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse locale, moderate cantitativ, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi la sfirsitul primei saptamani, dar foarte probabil si al celei de-a doua, din intervalul de referinta.

BANAT

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor fi in scadere semnificativa fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie, astfel ca, in special in perioada 6-7 aprilie, acestea vor ajunge sa caracterizeze o vreme racoroasa. Media temperaturilor maxime va fi de 12…17 grade, iar cea a minimelor de 4…7 grade. Incepand din data de 9 aprilie vremea se va incalzi din nou, astfel ca valorile diurne, in cea mai mare parte a timpului, vor urca pana la o medie de 20…22 de grade, iar cele nocturne vor fi de 6…10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, dar in special in perioadele 4 -7 aprilie si 12-14 aprilie, cand aversele vor cuprinde areale extinse si vor fi in general moderate cantitativ. In schimb, sfarsitul primei, dar si al celei de-a doua saptamani vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

CRISANA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor scadea semnificativ fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse intr-un ecart mediu de 10 la 16 grade si minime de 2…7 grade, cu cele mai scazute valori in perioada 6-7 aprilie cand vor caracteriza o vreme racoroasa. Apoi, incepand cu ziua de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou si sunt de asteptat valori diurne de 19…21 de grade si nocturne de 5…8 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea de aparitie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, dar cu precadere in perioadele 5-7 aprilie si 12-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi in zilele de sfarsit de saptamana ( 8-9, respectiv 15-16 aprilie).

MARAMURES

Comparativ cu valorile inregistrate la debutul acestei luni, intervalul 5 – 8 aprilie va fi caracterizat de temperaturi in scadere accentuata, respectiv maxime ce se vor incadra intr-un ecart mediu de 10 la 15 grade si minime de 0 la 6 grade. Incepand cu ziua de 9 aprilie este estimata o incalzire a vremii care va determina valori diurne de 16 …20 de grade si nocturne de 4…7 grade. Probabilitatea pentru ploi, local moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, in mod deosebit in zilele de 5-6 aprilie, respectiv 12-14 aprilie. In schimb, sfarsitul primei, dar si al celei de-a doua saptamani vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

LA MUNTE

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, scaderea de temperatura fata de valorile inregistrate la debutul lunii aprilie va fi semnficativa, astfel ca vremea va deveni chiar rece pentru aceasta perioada din an, in special in perioada 6-7 aprilie. Astfel, se vor inregistra valori maxime de 2 la 8 grade, in medie. Minimele nocturne vor deveni negative in toata zona montana la mijlocul saptamanii. Apoi, incepand din 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, iar valorile termice, de 4…10 grade ziua si 0…5 grade noaptea, se vor situa in general peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii, in general moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, in mod deosebit in 4-5 aprilie cand vor predomina ploile, dar si 6-7 aprilie cand vor fi mai ales lapovite si ninsori. In schimb, sfarsitul primei saptamani, dar si al celei de-a doua, vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI: Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

By: Elena Tudor Tags: , ,

Aveti grija unde plecati la drum! Cod galben de ninsori!

In: Vremea Infotrafic

Daca aveti de gand sa plecati la drum in aceste zile trebuie sa stiti ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ninsori pentru ziua de duminica in zonele montane, fiind emisa de asemenea si o informare meteo de ploi si vant puternic pentru toata tara, valabila pana luni dimineata.

Meteorologii avertizeaza ca duminica, intre orele 08:00 – 20:00, in Carpatii Orientali si in cei Meridionali vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat mai consistent de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, cu rafale de peste 55…60 km/h, iar pe creste peste 70…80 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Codul galben de ninsori este valabil pentru zonele montane din judetele Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Neamt, Harghita, Covasna, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Brasov, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Hunedoara si Caras Severin.

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o informare meteo de ploi si vant puternic pentru toata tara, valabila de duminica de la ora 03.00 pana luni dimineata, la ora 10.00.

Potrivit ANM, incepand din a doua parte a noptii de sambata spre duminica (25/26 martie) precipitatiile se vor extinde treptat si vor cuprinde pe parcursul zilei de duminica (26 martie) centrul, sudul si estul tarii unde se vor cumula pe arii restranse 15…20 l/mp. Va ploua, iar in Transilvania si trecator in Moldova vor fi precipitatii si sub forma de lapovita sau ninsoare. Indeosebi pe parcursul zilei de duminica in majoritatea zonelor, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 50…60 km/h.

In a doua parte a noptii de duminca spre luni si in dimineata zilei de luni, in regiunile intracarpatice si izolat in rest se va produce bruma.

sursa: mediafax.ro

Se schimba vremea pana luni! Precipitatii in toata tara!

In: Vremea Infotrafic

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitatii moderate cantitativ, ninsori la munte si depuneri de polei valabila de sambata, de la ora 23:00, pana luni, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat vor fi precipitatii in jumatatea de sud a tarii si local in centru si nord-est. In sud-vest cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp si izolat, mai ales la munte, 25-30 l/mp.

In nordul si vestul Olteniei, nord-vestul Munteniei, Muntii Banatului si local in Carpatii Meridionali vor predomina ninsorile si se va depune strat nou consistent de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, mai ales pe crestele montane inalte, spulberand zapada.

In zonele joase de relief din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul si centrul Moldovei, vor fi precipitatii mixte, care vor favoriza depuneri de polei.

AGERPRES

Romania ingheata! Vezi cum va fi vremea in urmatoarele 7 zile!

In: Vremea Infotrafic

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineata, o informare meteo de frig si nopti geroase, in special pentru estul si sudul tarii, valabila pana marti, 14 februarie.

Potrivit sursei citate, in perioada 9 – 14 februarie, vremea va deveni deosebit de rece in majoritatea regiunilor, dar mai ales in est si sud, unde temperaturile maxime se vor mentine preponderent negative.

Noptile vor fi geroase la inceputul intervalului (in noaptea de joi spre vineri, 9/10 februarie) mai ales in Moldova si in depresiunile intramontane, apoi, local, si in Muntenia, Oltenia, Transilvania si, izolat, in celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, in general, intre -17 si -10 grade, mai scazute, sub -22 de grade, indeosebi in depresiunile din estul Transilvaniei si jumatatea de nord a Moldovei.

„In cursul zilei de joi (9 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ in Moldova, Muntenia si Oltenia, precum si in zonele de munte, iar vantul va avea unele intensificari in regiunile sudice, spulberand trecator zapada. Pe arii restranse in sud-est vor mai fi depuneri de polei”, precizeaza ANM, adaugand ca, in functie de evolutia meteorologica, prezentul mesaj va fi actualizat. AGERPRES

By: Elena Tudor Tags: , , ,

Evolutia vremii pana pe 15 ianuarie!

In: Stirile zilei, Vremea Infotrafic

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie pana pe data de 15 ianuarie ne asteapta temperaturi extrem de scazute cu probabilitate scazuta de precipitatii. Iata cum va fi vremea in fiecare regiune din Romania:
BANAT
Temperatura aerului va fi in scadere in prima parte a intervalului, apoi va creste usor, dar valorile termice se vor menine, in general, sub normele specifice perioadei. Dupa data de 7 ianuarie regimul termic se va mentine relativ constant, fiind caracterizat de medii ale valorilor maxime cuprinse intre -2 si 1 grad si ale celor minime situate intre -9 si -5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitaiilor va fi ridicata si dupa data de 7 ianuarie.
CRISANA
Nu vor fi variatii mari ale regimului termic, astfel incat mediile diurne se vor situa intre -3 si 1 grad, iar cele nocturne vor fi cuprinse intre de -10 si -5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitaitilor va fi ridicata intre 7 si 15 ianuarie.
TRANSILVANIA
Regimul termic diurn va avea o tendina generala de scadere se vor inregistra medii termice situate intre -5 si -1 grad la valorile maxime diurne si intre -14 si -8 grade, in general, la cele minime nocturne. Probabilitate pentru precipitatii va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala intre 7 si 15 ianuarie.
MARAMURES
Vremea va fi cu mult mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an. Regimul termic mediu a intervalului de prognoza va fi caracterizat de temperaturi diurne cuprinse intre -7 si -2 grade si nocturne intre -14 si -8 grade. Se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, dar probabilitatea ca acestea sa fie mai insemnate cantitativ si pe arii mai extinse va fi mai ridicata in perioada 7 si 14 ianuarie.
MOLDOVA
Desi temperaturile vor creste usor incepand cu ziua de 8 ianuarie, pana la sfarsitul intervalului acestea se vor mentine sub mediile regionale, cu maxime inre -3 si -1 grad si minime intre -10 si -6 grade Celsius.Incepand cu 8 ianuarie, local si temporar va ninge slab.
DOBROGEA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, valorile termice vor creste din nou si pana la sfarsitul intervalului se vor mentine apropiate de cele normale. Astfel, maximele se vor situa in medie intre -2 si 2 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade Celsius. Pe arii restranse mici vor fi precipitatii slabe, iar incepand cu 8 ianuarie acestea se vor semnala local si temporar.
MUNTENIA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului, se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada si se vor situa intre 0 si 2 grade Celsius. Minimele termice
vor fi cuprinse, in medie, intre -8 si -5 grade, exceptand nopile de 7 si 8 ianuarie, cand vor
cobori spre -15…-14 grade.
OLTENIA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, se vor mentine apropiate de cele normale, fiind cuprinse, in medie, intre -1 si 2 grade. Minimele termice se vor situa intre -8 si -3 grade, exceptand nopile de 7 si 8 ianuarie, cand vor cobori spre valoarea medie de -14 grade.
LA MUNTE
Noptile vor fi geroase, fiind caracterizate de minime termice cuprinse, in medie, intre -14 si -8 grade, iar
pe 7 si 8 ianuarie temperaturile nocturne vor cobori pana la valori medii situate intre de -21 si -16 grade. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, va fi ridicata dupa data de 7 ianuarie. In restul intervalului doar pe arii restranse si trecator va ninge slab.

Nu plecati la drum! Cod galben de ninsoare viscolita pana in 31 decembrie!

In: Vremea Infotrafic

Administratia Nationala de Meteorologie a avertizat astazi cu privire la conditiile meteorologice nefavorabile din urmatoarele 48 de ore, iaru autoritatile recomanda romanilor sa se limiteze la deplasarile strict necesare pentru a nu ramane blocati in nameti.

Intre 29 decembrie, ora 12 si 30 decembrie, ora 23 vor avea loc intensificari sustinute ale vantului, coform ANM. In intervalul mentionat, in Dobrogea, estul Munteniei si sudul Moldovei, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de 55…65 km/h. Indeosebi pe litoral si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, temporar vor fi rafale de peste 70 km/h.
De asemenea un cod galben de ninsori viscolite va fi in vigoare in intervalul 30 decembrie, ora 08 si 31 decembrie, ora 08. Astfel in judetele Constanta, Ialomita si Calarasi, in cursul zilei de vineri, 30 decembrie si in noaptea de vineri spre sambata (30/31 decembrie) temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa. Pe litoral, vor fi posibile precipitatii mixte cu formare de polei, scrie in comunicatul trimis de ANM.

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,

Vremea se inrautateste in urmatoarele ore! Viscol si ninsoare!

In: Vremea Infotrafic

Pentru romanii care se afla in trafic este bine sa afle ca in urmatoarele ore pe anumite drumuri din tara este mai bine sa nu se deplaseze deparece vantul si ninsoarea viscolita vor afecta circulatia rutiera si feroviara.

Meteorologii au emis, marti, noi atentionari nowcasting Cod galben de vreme rea, valabile pe raza a 12 judete din Muntenia, Oltenia, Transilvania si Maramures, in urmatoarele trei ore.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pana la ora 20:00, in judetele Buzau, Prahova, Arges, Dambovita, Mehedinti, Dolj, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Bistrita-Nasaud si Maramures se vor semnala, la altitudini de peste 1.700 de metri, intensificari ale vantului cu rafale ce vor depasi 70 – 80 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

Atentionarile de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.

AGERPRES

By: Elena Tudor Tags: , , , ,

Cod galben de vant si ninsoare! Vezi zonele afectate!

In: Vremea Infotrafic

Meteorologii au emis, duminica dimineata, mai multe noi atentionari nowcasting Cod galben de vant puternic si ninsoare, valabile in urmatoarele ore, in zona de munte a judetelor Caras-Severin, Buzau, Prahova, Arges si Dambovita.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pana la ora 14:00, in zona de munte a judetului Caras-Severin, la la peste 1.700 metri altitudine se vor semnala intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi viteze de 80-90 km/h, iar izolat ninsoare.

De asemenea, pana la ora 13:00, in judetele Buzau, Prahova, Arges si Dambovita, se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze de peste 70 km/h, iar la peste 1.700 de metri rafalele vor depasi 80 – 90 km/h. In aceste zone, temporar va fi ninsoare slaba viscolita.

Pana la ora 11:25, zona de campie a judetului Satu Mare se afla sub Cod galben de polei, iar in judetul Mehedinti, pana la ora 11:00, se vor semnala intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 55-60 km/h.

Atentionarile de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM. AGERPRES

By: Elena Tudor Tags: , , , ,

ALERTA METEO de ultima ora! COD GALBEN de viscol si polei

In: Vremea Infotrafic

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, mai multe atentionari nowcasting cod galben de vreme rea. Se asteapta viscol si ninsori spulberate.
Valabil de la : 10-12-2016 ora 14:00 pana la : 10-12-2016 ora 20:00
In zona : Buzau: Zona de munte;
Prahova: Zona de munte;
Se vor semnala : intensificari ale vantului cu rafale de peste 70…80 km/h
Fenomene asociate : zapada spulberata pe creste, in special pe Platoul Bucegi
Valabil de la : 10-12-2016 ora 12:00 pana la : 10-12-2016 ora 15:00
.
In zona : JUDETUL MEHEDINTI: Zona de campie;
Se vor semnala : local, intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 60-65 km/h
Observatii : local in judetul Mehedinti
Valabil de la : 10-12-2016 ora 11:00 pana la : 10-12-2016 ora 17:00
In zona : JUDETUL VRANCEA: Zona de munte;
JUDETUL BACAU: Zona de munte;
JUDETUL NEAMT: Zona de munte;
JUDETUL SUCEAVA: Zona de munte;
Se vor semnala : In zona montana inalta, la peste 1600 m, intensificari ale vantului, ce vor atinge si depasi la rafala 80…90 km/h.
sursa:realitatea.net

Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter in Marea Neagra!

In: Stirile zilei, Vremea Infotrafic

Un seism cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a fost resimtit in vestul Turciei si in sud-estul Bulgariei. Potrivit datelor comunicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean, seismul s-a produs sambata dimineata, la o adancime de 10 kilometri, cu epicentrul in Marea Neagra. Pentru moment, nu exista informatii referitoare la posibile victime sau pagube materiale.
In data de 24 septembrie, la ora locala 2:11, s-a produs in zona Vrancea un cutremur de 5,3 grade pe Richter, la o adancime de 91,6 kilometri, acesta fiind urmat la ora 2:48 de un seism de 2,7 grade pe Richter.

Pe durata lunii septembrie, in Romania au avut loc 33 de cutremure, cu magnitudini cuprinse intre 2,5 si 5,3 grade pe scara Richter.

In 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter si s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

surse>RADOR, Agerpres