YouTube a împlinit 7 ani!

In: Stirile zilei, Tech

YouTube a împlinit astăzi şapte ani de când a pornit în mediul online. La început un site independent, platforma a fost cumpărată de către Google şi şi-a păstrat supremaţia în categoria site-urilor de distribuire de fişiere video.

Pentru a marca acest moment, YouTube a postat un video pe pagina oficială de pe site, unde a oferit mai multe statistici. Astfel, în acest moment sunt urcate 72 de ore de conţinut video pe minut, cu apropae 50% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut, când se urcau 48 de ore pe minut.
La nivelul timpului petrecut vizualizând filmuleţele, cei 800 de milioane de utilizatori urmăresc 3 miliarde de ore de conţinut video. Practic, acest lucru înseamnă că, lunar, un utilizator urmăreşte în medie 15 minute de video pe site.


Loading...

YouTube a fost fondat de trei foşti angajaţi de la PayPal, Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim în 2005. În octombrie 2006, Google a plătit 1,65 de miliarde de dolari pentru companie. De-a lungul timpului, site-ul a fost interzis în mai multe ţări din lume din cauza conţinutului încărcat de către utilizatori. Turcia, Tunisia şi Iran au impus de-a lungul timpului sancţiuni, iar în 2008 Pakistanul a blocat accesul la site din cauza unor imagini ofensatoare privind religia islamică.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close